× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση στο νοσοκομείο

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στη Μυτιλήνη δηλώνει ο διοικητής του Βοστάνειου Γ. Καμπούρης, ο οποίος συστήνει στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/11/2020

Απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση στο νοσοκομείο

Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται με κορονοϊό  στο Τμήμα λοιμώδη νοσημάτων του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσηλευτικού μας ιδρύματος Γιώργο Καμπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα αύξηση των κρουσμάτων του ιού, σε άτομα από 16 έως 30 ετών. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε μεν αυξημένη επιδημιολογική δραστηριότητα, όχι όμως και αυξημένη νοσηρότητα. Από τους συμπολίτες μας που είναι σήμερα θετικοί στον κορονοϊό ένα πολύ μικρό ποσοστό θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία».

60 θέσεις νοσηλείας για  κορονοϊό  

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιώργος Καμπούρης επισήμανε ότι το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας το οποίο όπως τόνισε δοκιμάστηκε με επιτυχία την περίοδο του καλοκαιριού όταν εκδηλώθηκε το δεύτερο μεγάλο κύμα στη Λέσβο. «Σήμερα έχουμε τρεις ασθενείς στο θάλαμο των λοιμώδη νοσημάτων ενώ υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας συνολικά 60 ατόμων με κορονονοϊό. Επιπλέον η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου διαθέτει 5 κρεβάτια από τα οποία τα τρία είναι για ασθενείς με κορονοϊό και δύο για άλλες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη έχουμε επιπλέον εξοπλισμό για τη φιλοξενία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενός ακόμη ατόμου με κορονοϊό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη σημασία για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας, ώστε να μην φτάσει στα όρια του, σημείωσε ο Γ. Καμπούρης, έχει η προσεκτική εφαρμογή από τους συμπολίτες των μέτρων προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία. «Εκτιμούμε ότι σε δέκα μέρες περίπου θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των μέτρων και σταδιακά θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων στην κοινωνία».

50 γιατροί και νοσηλευτές από την αρχή του χρόνου

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επάρκειας προσωπικού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης ο Γ. Καμπούρης σημείωσε ότι από τις αρχές του έτους το νοσηλευτικό μας ίδρυμα έχει ενισχυθεί με 50 περίπου νοσηλευτές και γιατρούς. «Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι πλέον το προσωπικό μας έχει αποκτήσει εμπειρία τη διαχείριση περιστατικών με κορονοϊό μετά την έξαρση που είχε σημειωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και την αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλευόταν σε θαλάμους και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ανάγκες της μαιευτικής κλινικής

Ο Γ. Καμπούρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λειτουργία άλλων τμημάτων του νοσοκομείου μας, όπως η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική στην οποία όπως τόνισε δρομολογείται η πρόσληψη νέου γιατρού αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση γιατρού που υπηρετεί σήμερα στην κλινική. «Ένα ίσως ενδιαφέρον στοιχείο από τη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου μας, η οποία έχει γίνει αποδέκτης σε μεγάλο βαθμό περιστατικών που σχετίζονται με το μεταναστευτικό – προσφυγικό, είναι το γεγονός ότι το μήνα Οκτώβριο για πρώτη φορά, οι γεννήσεις των Ελλήνων ξεπέρασαν τις αντίστοιχες γεννήσεις μεταναστών και προσφύγων. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός της μείωσης των μεταναστευτικών ροών και της μετακίνησης μεγάλου αριθμού μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα». Σε κάθε περίπτωση πάντως σημειώνει ο Γ. Καμπούρης μέσα από τον μειωμένο αριθμό γεννήσεων των συμπολιτών μας, βλέπει κανείς ξεκάθαρα το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου