× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κραυγή απόγνωσης από την εστίαση

Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των Σωματείων Εστίασης με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα -Ο Νίκος Γιαννάκας εκπροσώπησε το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2020

Κραυγή απόγνωσης από την εστίαση

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τηλεδιάσκεψη ήρθε μετά από την επιστολή των 50 Σωματείων Εστίασης για συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες και με τον πρωθυπουργό. Στη τηλεδιάσκεψη εκτός από τον κ.Σταικούρα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιάς και η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων κ. Στρατινακη.Να σημειωθεί ότι τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης Νίκος Γιαννάκας.

Η τηλεδιάσκεψη χωρίστηκε σε δυο σκέλη και ειδικότερα :

– Στην αναγκαία και άμεση επίλυση των ζωτικών θεμάτων που πλήττουν τον κλάδο και τον καθιστούν μπροστά στο φάσμα του αφανισμού. Αυτό ακριβώς ήταν και το σκέλος που αναλύθηκε στην πρώτη αυτή συνάντηση ανταλλάχτηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα.

– στην δημιουργία ατζέντας δομικών και χρονιών προβλημάτων που πλήττουν τον κλάδο και τον καθιστούν απαξιωμένο παρότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χωράς και με τεράστια συμμετοχή στο εθνικό προϊόν της. Για αυτό το σκέλος ορίστηκαν εκ νέου συγκεκριμένα ραντεβού ώστε να προχωρήσουμε στον εξ ορθολογισμό και στην επαναοργανωση του κλάδου. Ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαία υποστήριξη του και μετά το πέρας της πανδημίας με σημαντικές αποφάσεις που θα στηρίξουν την τραυματισμένη λειτουργία του. Ο υπουργός όρισε την ανάγκη ενός ανοιχτού διαλόγου και δεσμεύτηκε για νέες συναντήσεις για αυτό το σημαντικό και πιο ουσιαστικό σκέλος του κλάδου .

Για το πρώτο σκέλος οι εκπρόσωποι του κλάδου ενημέρωσαν τον κ.Σταικουρα και τα κυβερνητικά στελέχη για τον τεράστιο αριθμό εκπροσώπησης και για την πρωτόγνωρη συστράτευση των σωματείων και των κινήσεων πανελλαδικά λόγω των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργεί ο covid-19 και οι συνέπειες του. Ταυτόχρονα επικοινώνησαν και την τεράστια αγωνιά και αβεβαιότητα των ανθρώπων του κλάδου.

Επίσης τέθηκαν υπόψιν του επιτελείου του υπουργείου οικονομικών τα σημαντικότερα επίκαιρα προβλήματα τα οποία αναλυθήκαν λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις οπού είναι εφικτό και όπως δεσμευτήκαν οι παράγοντές του υπουργείου.Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε πως γνωρίζει ότι η εστίαση υποφέρει και άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τους προβληματισμούς.

Το οικονομικό επιτελείο δεσμεύτηκε για άμεσες απαντήσεις στα παραπάνω με βασικό γνώμονα τις διορθωτικές κινήσεις οπού αυτό είναι εφικτό τις επιπλέον ενισχύσεις.Τέλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της εστίασης ότι «δεν θα επιτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου και θα παρεμβαίνουν υποστηρικτικά οπότε και οπού χρειάζεται για τον σκοπό αυτό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα