× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέσσερις νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Χρηματοδότηση 230 χιλιάδων ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2020

Τέσσερις νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Τέσσερις νέες παιδικές ενέταξε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου  στο Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η έγκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία μια που είναι από τις πρώτες  που χρηματοδοτούνται στη Λέσβο από το φορέα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

13+4 παιδικές χαρές

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε ολοκληρώσει τις μελέτες και είχε καταθέσει την πρόταση χρηματοδότησης 230.000 ευρώ από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου από τον περασμένο Ιούλιο. Και αφορά στην κατασκευή  α) Παιδικής Χαράς στην Αγία Παρασκευή, β) Παιδικής Χαράς στο Μόλυβο, γ) Παιδικής Χαράς Παράκοιλα, δ) Παιδικής Χαράς στο Σκουτάρο. Αναλυτικότερα η μελέτη αποσκοπεί στη βελτίωση χώρων για παιδιά, ώστε να αποτελούν ασφαλείς παιδοτόπους κατά τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Η επιλογή τους έγινε βάσει της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζουν σε συνάρτηση με τις εκτεταμένες φθορές που εμφανίζει σήμερα ο εξοπλισμός τους, ο οποίος θα αντικατασταθεί πλήρως.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου, ενώ είναι γνωστό ότι 30 Νοεμβρίου δημοπρατείται το έργο για τις άλλες 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με τη δημοτική αρχή να έχει δεσμευτεί πως στόχος της είναι κάθε χωριό να έχει πολύ σύντομα και μία παιδική χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεθοδική δουλειά

Σε δήλωσή του ο Ταξιάρχης Βέρρος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η χρηματοδότηση αυτή σε μια δύσκολη συγκυρία  αποτελεί ουσιαστική επιβράβευση της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στο Δήμο. «Το ότι καταφέραμε ως νεοσύστατος Δήμος να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο που δεν έχει χρηματοδοτήσει πολλές δράσεις στη Λέσβο, έχει την ξεχωριστή σημασία του και ανοίγει νέα πεδία για την αναπτυξιακή μας πορεία».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν