× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν ψηφίζουμε στις ψευτοεκλογές της κυβέρνησης»

Κάλεσμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μαζική αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία του Σαββάτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2020

«Δεν ψηφίζουμε στις ψευτοεκλογές της κυβέρνησης»

Την αντίθεσή τους με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση σε ανακοίνωσή της στην οποία μεταξύ άλλων καλούν τους συναδέλφους τους να απέχουν μαζικά από τις εκλογές  για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το Σάββατο. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Κυβέρνηση επιμένει να προχωρήσει τις εκλογές για τους αιρετούς του κλάδου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, την ώρα που σύσσωμος ο κλάδος έχει εκφράσει την εναντίωσή του στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και έχει αποσύρει όλες τις υποψηφιότητες. Πρόκειται για τις εκλογές για τα διοικητικά όργανα σε επίπεδο Διεύθυνσης (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), Περιφέρειας (ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ) και Υπουργείου Παιδείας(ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) και που οι εκπαιδευτικοί εκλέγουν για το κάθε όργανο 2 αιρετούς, ενώ άλλους 3 διορίζει/επιλέγει το κράτος. Οι αιρετοί οφείλουν να είναι το μάτι και το αυτί του κλάδου, να ελέγχουν τα όργανα, να ενημερώνουν τον κλάδο και να αντιπαλεύουν τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, ενάντια σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Όλες οι προτάσεις του κλάδου για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών δεν έγιναν δεκτές, γεγονός που δείχνει πως η Κυβέρνηση έχει βαθύτερη στόχευση, η οποία δεν είναι άλλη από την ουσιαστική διάλυση των σωματείων και των συλλογικών λειτουργιών. Δεν είναι τίποτα άλλο από μέρος του συνδικαλιστικού νόμου που φέρνει αυτήν την περίοδο στη Βουλή, με σκοπό να βάλει χέρι στην οργάνωση των εργαζομένων, να βάλει ακόμα περισσότερα εμπόδια στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και αποτελεί συνέχεια των μέτρων που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν Κυβέρνηση(Ηλεκτρονικό μητρώο, 50%+1 για τη λήψη αποφάσεων στα σωματεία).

Το  χτύπημα της λειτουργίας των σωματείων, των συλλογικών διαδικασιών, αφορά πρώτα και κύρια τους συμβασιούχους, όλους εμάς που αποτελούμε το μέλλον το κλάδου και που τα εργασιακά μας δικαιώματα έχουν χτυπηθεί από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Αφορά εμάς, που πρέπει να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για εξίσωση δικαιωμάτων, για μέτρα στήριξής μας και δε θα μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση κινητοποίησης, αν η Κυβέρνηση υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της». Καταλήγει στην ανακοίνωσή της η η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις