× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαγορεύει τη κριτική και τη γνώση η κ. Αντωνέλλη, αλλά τίποτα για την ταμπακιέρα»

Απάντηση Σπιλάνη στην κριτική της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2020

«Απαγορεύει τη κριτική και τη γνώση η κ. Αντωνέλλη, αλλά τίποτα για την ταμπακιέρα»

Στην κριτική της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αναστασίας Αντωνέλλη κατά της «Συμπαράταξης Πολιτών» ότι «O κύριος Σπιλάνης συνεχίζει συμπεριφορές που οδήγησαν τον συνδυασμό του στην εκλογική καθήλωση της πέμπτης θέσης, σε αντίθεση με το κόμμα που τον στις εθνικές εκλογές ήρθε δεύτερο» έρχεται να απαντήσει ο Γιάννης Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι αρχικά η «Συμπαράταξη Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Σπιλάνη εξέδωσε ανακοίνωση ασκώντας κριτική στην Περιφερειακή αρχή με αφορμή την ψήφιση του 4ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον Πολιτισμό.

Και επανέρχεται για να απαντήσει στην κ. Αντωνέλλη:

«Την απαγόρευση της κριτικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της δημόσιας έκφρασης διαφορετικής άποψης προσπαθεί να πετύχει η κα Αντωνέλλη με το γραπτό παραλήρημα της, άριστη μαθήτρια της γνωστής σχολής λαϊκισμού της Λέσβου. Σχολή, που δικαιώνεται συχνά από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά έχει αφήσει το Βόρειο Αιγαίο, και τη Λέσβο ειδικότερα, στη τελευταία θέση της Ελλάδας και της Ευρώπης. Για τις επιτυχίες αυτές επαίρεται προφανώς η κα Αντωνέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Bέβαια η κα Αντωνέλλη δεν βρήκε κάτι να πει για την ουσία των σχολίων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το πόνημα της και κυρίως για τη προσπάθεια παραπλάνησης του ΠΣ όπως ρητά ανέφερα. Τι να πει άλλωστε αφού «πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη»; Κάπως παρόμοια είχε αντιδράσει πέρσι όταν κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, και αφού είχε βγάλει ένα δακρύβρεκτο λογύδριο περί έλλειψης πόρων (λες και δεν ήξερε τι συνέβαινε και εξαπατήθηκε από αυτούς που την …… υποχρέωσαν να είναι υποψήφια), της υπέδειξα ότι υπάρχουν αδιάθετα 40 εκ από εθνικούς πόρους. Τότε ρώτησε την αρμόδια υπάλληλο αν είχα δίκιο. Και δυστυχώς ……. είχα. Αυτά ….πληρώνω.

Η κα Αντωνέλλη απαγορεύει και τη γνώση. Φταίω που σπούδασα περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό με έμφαση στο νησιωτικό χώρο επηρεασμένος από τη διπλή νησιωτική μου καταγωγή από Υδρα και Σέριφο; Μάλλον ναι. Φταίω και για το ότι με αυτό το ερευνητικό αντικείμενο ασχολούμαι εδώ και 40 χρόνια; Προφανώς ναι.

Η κα Αντωνέλλη ποινικοποιεί επίσης και την καταγωγή, αλλά και τον τόπο διαμονής. Φταίω λοιπόν γιατί μεγάλωσα στην Αθήνα όπως και πολλοί άλλοι εσωτερικοί μετανάστες. Φανταστείτε αν ήξερε η κα Αντωνέλλη ότι έζησα και έξι χρόνια στη Γαλλία για μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Τότε δεν θα με ξέπλενε ούτε ο Σηκουάνας. Το ότι ζω μόνιμα στη Λέσβο από το 1986, προφανώς για τη κα Αντωνέλλη δεν έχει σημασία.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κα Αντωνέλλη ποινικοποιεί και την όποια, σύντομη στη δική μου περίπτωση, πολιτική διαδρομή. Για να ξέρουν οι πολίτες, το να συμμετέχει το κόμμα σου, η ΔΗΜΑΡ εν προκειμένω, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και να σου ζητούν να αναλάβεις έναν τομέα που γνωρίζεις, αυτόν της νησιωτικής πολιτικής, είναι αμάρτημα. Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι ήταν κυβέρνηση Σαμαρά, τη στιγμή μάλιστα που η γνωστή για την πολιτική ανεξαρτησία της κα Αντωνέλλη εκλέχτηκε με μια παράταξη που έχει χρώμα έντονο φαιό και υποστηρίχθηκε από τον πλέον σαμαρικό όλων, τον κ.Αθανασίου.

Εγώ θεωρώ στα συν της σύντομης αυτής θητείας μου τη νομοθέτηση της ρήτρας νησιωτικότητας, νομοθέτηση που άνοιξε το δρόμο για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο οποίο επίσης συνέβαλα. Η ίδια μάλλον επαίρεται ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού συστήματος που χρεωκόπησε τη χώρα και σήμερα απειλεί να το επαναλάβει σκορπίζοντας το δημόσιο χρήμα με πελατειακή λογική.

Θα μου πείτε ότι οι προσωπικές διενέξεις δεν αφορούν τους πολίτες. Εχετε δίκιο και γι’αυτό η δική μας κριτική αφορούσε στο πρόγραμμα και η μοναδική προσωπική αιχμή ήταν αποκλειστικά για τη μεθόδευση και τις δικαιολογίες που ανέφερε η κα Αντωνέλλη κατά τη συνεδρίαση. Βέβαια η κα Αντωνέλλη σε έναν παροξυσμό δημοκρατικότητας αναφέρει ότι η περιφερειακή αρχή ψηφίστηκε για να υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα και όχι το δικό μας. Θα συμφωνήσω και περιμένω να μας δείξει με ποιο πρόγραμμα κατέβηκε η κα Αντωνέλλη, ή έστω ποιο ανακοίνωσε η Περιφερειακή Αρχή όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Αντίθετα οι προτάσεις της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι υπαρκτές και δημόσιες. Και υποσχόμαστε σε όλους τους πολίτες του Β.Αιγαίου ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Ανεξάρτητα με τι αρέσει και τι όχι στη κα Αντωνέλλη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Η αγαπημένη Μαντάμ Σουσού, μία από τις τρεις Χάριτες, βασικό μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία, αλλά με την ελευθερία και την αγάπη»

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

Σύμφωνα με έκθεση του World Press Freedom Index για το 2024, η χώρα μας είναι τελευταία στην κατάταξη μαζί με Ουγγαρία και Μάλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ