× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επίδειξη δύναμης της Κυβέρνησης η εκκένωση του ΠΙΚΠΑ»

«Για χάρη του ακροδεξιού τους ακροατηρίου» τονίζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου- Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/11/2020

«Επίδειξη δύναμης της Κυβέρνησης η εκκένωση του ΠΙΚΠΑ»

Στο ακροδεξιό ακροατήριο της κυβέρνησης αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου- Προοδευτική Συμμαχία την εκκένωση του ΠΙΚΠΑ, κάνοντας λόγο για επίδειξη δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε μια ακόμη αντιδημοκρατική, αυταρχική πράξη με την εκκένωση της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ΠΙΚΠΑ. Με μια δυσανάλογη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με άνδρες των ΜΑΤ, drones, με απαγόρευση πρόσβασης σε δημοσιογράφους, ακόμα και σε δικηγόρους προχώρησαν στη μεταφορά 74 ανθρώπων στη παλιά δομή του Καρά Τεπέ. Ανθρώπων με αναπηρία, καρκινοπαθείς, όλοι χαρακτηρισμένοι ως ευάλωτοι. Μια επίδειξη δύναμης απέναντι σε ανυπεράσπιστους, με στόχο να χαϊδέψουν ακόμα μια φόρα τα αυτιά του ακροδεξιού τους ακροατηρίου, προσφορά επικοινωνιακής πολιτικής για να την εκμεταλλευτούν  οι  εντολοδόχοι τους, αυτοδιοικητικοί κυβερνητικοί παράγοντες.

Ποια είναι όμως η αλήθεια για το ΠΙΚΠΑ; Ο χώρος που φιλοξενούταν η δομή, είχε ανακατασκευαστεί το 2007 - 2008 από την τότε Νομαρχία Λέσβου προκειμένου να φιλοξένει αθλητές των γειτονικών αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστό γήπεδο και γήπεδα τένις) αλλά δεν είχαν μπορέσει ποτέ να τον λειτουργήσουν ως τέτοιον  λόγω ζητημάτων νομιμοποίησης των κατασκευών που είχαν δημιουργηθεί και μη δυνατότητας ηλεκτροδότησης τους. Ούτε κουβέντα φυσικά για νόμιμη χρήση ως παιδικές κατασκηνώσεις αφού πλέον ο χώρος δεν είναι πλέον «εξοχή» και παιδικές κατασκηνώσεις σε επαφή με αεροδιάδρομο ούτε συνηθίζονται ούτε επιτρέπονται. Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια περί επαναλειτουργίας κατασκηνώσεων. Οι κατασκηνώσεις έπαψαν να λειτουργούν από το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χώρος από το 2013 επί κυβερνήσεων Σαμαρά ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά ως χώρος αποθήκευσης εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών που έφταναν στη Λέσβο και ξεχνιόταν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού. Κι αυτό δεδομένου του κλεισίματος του Νταχάου της Παγανής στο οποίο υποχρεώθηκαν από τη διεθνή κατακραυγή.

Στη συνέχεια το ΠΙΚΠΑ εξελίχθηκε σε χώρο φιλοξενίας ευάλωτων αιτούντων άσυλο. Έκτοτε με τη φροντίδα ΜΚΟ και εθελοντών λειτουργούσε αδιάλειπτα αλλά σε συνεργασία πολλές φορές με τις αρχές.

Αν η Δημοτική Αρχή ήθελε πραγματικά να δημιουργήσει παιδικές κατασκηνώσεις, σύγχρονες με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, νόμιμες, για τους πολίτες της Λέσβου έχει τη δυνατότητα να βρει κατάλληλο χώρο. Άλλωστε το τελευταίο χρόνο μας έχει δείξει την ικανότητα τους να ψάχνουν και να προτείνουν τοποθεσίες. Όχι βέβαια για τα παιδιά του νησιού μας αλλά για το χτίσιμο γιγαντιαίων κλειστών κέντρων – φυλακών σύμφωνα με τις οδηγίες του Μηταράκη και Αθανασίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μην παραπλανούν λοιπόν τους πολίτες της Λέσβου, σε μια προσπάθεια επίδειξης έργου στο προσφυγικό – μεταναστευτικό τομέα, που το αποτέλεσμα της διαχείρισης του αποδεικνύεται με τον πανάκριβο λασπότοπο του Καρά Τεπέ ή Μαυροβουνίου όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν.

Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα που τα εκατομμύρια ευρώ των αδιαφανών διαγωνισμών του κ. Μηταράκη συνεχίζουν να τρέχουν. 5,5 εκατομμύρια για τον «προσωρινό» Καρά Τεπέ, 6,2 εκατομμύρια ευρώ για συμβουλές τεχνικής  διαχείρισης για τις δομές - φυλακές χιλιάδων ανθρώπων στο νησί που ετοιμάζονται σε απόλυτη «εν κρυπτώ» συνεργασία με τη δημοτική Αρχή Κύτελη!»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα