× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αργυρό βραβείο για το κριτσίνι «O‑live»!

Στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής της Λήμνου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διαγωνισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2020

Αργυρό βραβείο για το κριτσίνι «O‑live»!

Το αργυρό βραβείο βραβείο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων οικολογικών προϊόντων Ecotrophelia Europe 2020 έλαβε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου  εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το προϊόν O-LIVE, ένα καινοτόμο κριτσίνι!

Το «O-live» δημιουργήθηκε από την ομάδα φοιτητών Τολιόπουλο Χρήστο, Καβανόζη Νικολέτα, Μπουσδούνη Πανωραία, Κοκονόζη Ζαχαρούλα και Ηλία Κωνσταντίνο, με Επιβλέποντα-Συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου Κουτελιδάκη Αντώνιο και υποστήριξη από την Υποψήφια Διδακτωρ Κωνσταντινίδη Μελίνα και την απόφοιτη Καπόλου Κατερίνα. Το προϊόν δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Ε.Ι.Παπαδόπουλος Α.Ε.–Βιομηχανία Μπισκότων και Ειδών Διατροφής».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά στις 18 Οκτωβρίου με συμμετοχή 13 ομάδων από 13 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν λάβει το πρώτο βραβείο στους αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν σε κάθε χώρα τον προηγούμενο μήνα. Στην Ελλάδα ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων– ΣΕΒΤ, με την συμμετοχή φοιτητικών ομάδων από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. 

Το προϊόν O-LIVE κυκλοφορεί σε πέντε γεύσεις: Φράουλα-λωτός-αρώνια, Παντζάρι-κολοκυθόσπορος, Σπανάκι-κολοκυθάκι, Ταχίνι-φουντούκι-χαρουπόμελο, Γιαούρτι-πορτοκάλι-κυνόροδο

Το “O-live” είναι ένα καινοτόμο κριτσίνι με γέμιση, που περιλαμβάνεται στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σνακ. Η καινοτομία του προϊόντος έγκειται στην παρουσία του αλεύρου από σπόρο/πομάσα ελιάς, το οποίο είναι παραπροϊόν της βιομηχανίας ελαιολάδου. Η εκμετάλλευση ενός παραπροϊόντος με περίπου 200.000 τόνους παραγωγής μόνο στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει το οικολογικό προφίλ του προϊόντος, το οποίο ενισχύεται ιδιαίτερα από τη χάρτινη βιοδιασπώμενη συσκευασία. Το αλεύρι που παράγεται από τα παραπροϊόντα αυτά έχει υψηλή θρεπτική αξία και μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές φαινολικές ουσίες, με ενδεχόμενες βιολειτουργικές ιδιότητες. Εκτός από τη χρήση ενός μίγματος αλεύρων με υψηλή θρεπτική αξία (αλεύρι από πομάσα ελιάς, δίκοκκο σιτάρι κ.α.), η μοναδικότητα του προϊόντος έγκειται στο ότι αποτελεί το πρώτο κριτσίνι με γέμιση, παράγεται με τεχνολογία rolling, αξιοποιεί την τεχνολογία της λυοφιλίωσης, και συνδυάζει 5 γεύσεις από 100% ελληνικής προέλευσης παραδοσιακά προϊόντα, εμπνευσμένες από τη Μεσογειακή διατροφή (Φράουλα-λωτός-αρώνια, Παντζάρι-κολοκυθόσπορος, Σπανάκι-κολοκυθάκι, Ταχίνι-φουντούκι-χαρουπόμελο, Γιαούρτι-πορτοκάλι-κυνόροδο).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δέχομαι ως οφείλω την καλόπιστη κριτική, όχι όμως τη συκοφαντία ...»

Νέα ανακοίνωση Κώστα Μουτζούρη για το εξώδικο, τις δηλώσεις Μηταράκη και τις θέσεις του στο μεταναστευτικό
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ Μηταράκη και Μουτζούρη

Απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο εξώδικο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Εις βάρος της τιμής και της υπόληψής μου οι δηλώσεις Μηταράκη»

Η πολιτική της Περιφέρειας, δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης, συνέβαλε στη μείωση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Καμία απόλυση αναπληρωτή ή αναπληρώτριας»

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις τρίμηνες συμβάσεις του υπουργείου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η «μάχη» για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Τηλεδιάσκεψη Μηταράκη με ασκούντα την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η Λέσβος ως εκπαιδευτικός προορισμός»

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Καφέ» με τον Έλληνα που επηρεάζει την παγκόσμια ψηφιακή διακυβέρνηση

Σήμερα, online στο Open Coffee o αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Χαραλαμπίδης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ευχαριστήρια επιστολή

Σε Αστυνομία και Λιμεναρχείο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 Μάη

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαπίστωσαν ελλιπή μέτρα προστασίας και εντατικοποίηση

Συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι του «προσφυγικού»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποιοι είναι οι ραδιοερασιτέχνες της Λέσβου;

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού