× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να οδηγηθεί στη φυλακή μόνο ο Ρουπακιάς πρότεινε η εισαγγελέας

Αναστολή και στον Λαγό που δεν τη ζήτησε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/10/2020

Να οδηγηθεί στη φυλακή μόνο ο Ρουπακιάς πρότεινε η εισαγγελέας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, ζήτησε να αφεθούν μέχρι την έφεση, οι καταδικασθέντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Οικονόμου.

Την αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων (πλην του Ρουπακιά και όσων καταδικάστηκαν για πλημμελήματα) πρότεινε η εισαγγελέας.

Να οδηγηθεί στη φυλακή μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς πρότεινε η εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Για την αναστολή των υπόλοιπων επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι  είναι γνωστή η διαμονή τους, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο και άλλα.

 Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες στη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Συνεχής ενημέρωση από το Εφετείο.

11:46

Αναστολή και στον Λαγό που δεν τη ζήτησε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περαιτέρω, δεν είναι ύποπτοι φυγής. Αν ήταν, το διάστημα που ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είχαν και έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε προπαρασκευαστικές πράξεις και να πραγματοποιήσουν τη φυγή τους. Παρά ταύτα εμφανίστηκαν άπαντες στην απολογία τους και κατά το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν και πρώην βουλευτές, όπως Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Ματθαιόπουλος», επιχειρηματολόγησε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Λαγός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να ζητήσει αναστολή αλλά για να ζητήσει εξαίρεση του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελικής έδρας, ενώ μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει αναστολή.

11:38

Διακοπή μισής ώρας

Μετά την εισαγγελική πρόταση οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν μισάωρη διακοπή για να προετοιμάσουν τις τοποθετήσεις τους.

 

11:32

Εισαγγελέας: Αναστολή για όλους, πλην Ρουπακιά

Την αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων (πλην του Ρουπακιά) πρότεινε η εισαγγελέας.

Η Αδαμαντία Οικονόμου ειχειρηματολόγησε λέγοντας ότι είναι γνωστή η διαμονή τους, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο και άλλα.

11:23

Έναρξη για την αγόρευση της εισαγγελέως.

11:13

Περισσότεροι από σαράντα συνήγοροι στα έδρανα της υπεράσπισης.

11:11

Ανέβηκε η έδρα, αρχίζει η συνεδρίαση

Με την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ξεκινάει η 463 συνεδρίαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

11:08

Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες

Αν. Μιχάλαρος, Ι. Αγγος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης, Ελπ. Καλαρίτης (συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

 Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος (απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

 Χρ. Χατζηδάκης (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

 Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος. Ν. Παπαβασιλείου (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

10:51

Οι προτάσεις της εισαγγελέως μέχρι στιγμής

Στις 18.12.2019 η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  της Χρυσής Αυγής το 2012 και χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τις δεκάδες υποθέσεις που εξετάστηκαν. Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρότεινε την ενοχή μόνο του Ρουπακιά και την αθώωση του τάγματος Εφόδου της Νίκαιας. Πρότεινε, επίσης, τη μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερη τόσο για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης από κοινού αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας) όσο και για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας)

Μετά την καταδικαστική απόφαση η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής «από τη στιγμή που το δικαστήριό σας δέχτηκε ότι έχουν κριθεί ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα». Πρότεινε επίσης να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση της μη τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη (και όχι για διεύθυνση) σε εγκληματική οργάνωση και δεν συνδέονται με συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη (Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Μίχος, Στάθης Μπούκουρας, Μιχάλης Αρβανίτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης). Το συγκεκριμένο ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε σε κανέναν κατηγορούμενο.

Στην επόμενη συνεδρίαση απολογήθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης λέγοντας: «Δέχτηκα σφοδρή επίθεση από συνηγόρους της υπεράσπισης για την απόρριψη των ελαφρυντικών παρότι είχα προτείνει απαλλακτική πρόταση. Άφησαν αιχμές για λιγοψυχία και αλλαγή πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές θέλω να πω ότι παραμένω πιστή στην πρότασή μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση και σύμφωνα με τον γνώμονα του Δικαίου, και θέλω να τονίσω ότι ο εισαγγελέας οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να τη σέβεται χωρίς το προσωπικό στοιχείο».

Στις 13.10.2020 πρότεινε κάθειρξη 13 ετών για διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, προκαλώντας νέες αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης. «Δηλαδή ποια ποινή θα πρότεινε η κυρία εισαγγελέας αν δεν πίστευε ότι ήταν αθώοι;», αναρωτήθηκε ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ο συνήγορος του Νίκο Μιχαλολιάκου δήλωσε:  «Η κυρία εισαγγελέας ήτο, σε εισαγωγικά, γενναιόδωρη με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την οικογένειά του γιατί ήταν αναντίστοιχη με τη λογική, τη δικαστηριακή πρακτική, να πιστεύει ότι ένας άνθρωπος είναι αθώος και παρά ταύτα να προτείνει την οροφή της ποινής. Ή η κυρία εισαγγελέας δεν εμμένει πλέον στη γνώμη της περί αθωότητας των χρυσαυγιτών ή επικράτησαν στη συνείδησή της οι κραυγές».

10:49

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ