
Δύο προτάσεις για τη δημιουργία κοινόχρηστων πολυχώρων στην Άντισσα και στα Δάφια υπέβαλε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader της ΕΤΑΛ Α.Ε. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 753.480 ευρώ, με τη δαπάνη κάθε έργου να διαμορφώνεται στις 376.740 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%.
Στην Άντισσα, η σχεδιαζόμενη ανάπλαση περιλαμβάνει περιφραγμένη παιδική χαρά, όργανα άθλησης, πινγκ πονγκ, σκάκι και ποδοσφαιράκι εξωτερικού χώρου. Προβλέπονται επίσης τραπεζόπαγκοι για ενήλικες και παιδιά, ποδηλατοστάτες και κιόσκι σκίασης. Λόγω της απουσίας δέντρων από τον χώρο, στον σχεδιασμό εντάσσονται νέες φυτεύσεις με τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης και άρδευσης.
Στα Δάφια, η πρόταση αφορά υπαίθριο πολυχώρο με νέα παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, όργανα υπαίθριας άθλησης και χώρο ξεκούρασης με τραπεζόπαγκους και κιόσκι. Οι εγκαταστάσεις θα συνδέονται με διαδρομή από σταμπωτό δάπεδο.
Και στις δύο παρεμβάσεις προβλέπονται παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης και φωτισμός.