× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην απεργία καλεί η «Αγωνιστική Παρέμβαση»

«Μόνιμοι διορισμοί, κάλυψη όλων των κενών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2020

Στην απεργία καλεί η «Αγωνιστική Παρέμβαση»

Στην απεργία της Πέμπτης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για όλο τον δημόσιο τομέα καλεί και η συνδικαλιστική παράταξη εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Λέσβου «Αγωνιστική Παρέμβαση», η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Ωμά και απροκάλυπτα η κυβέρνηση της Δεξιάς, της βίας και της καταστολής, ψηφίζει και εφαρμόζει απανωτά αντεργατικά μέτρα στις πλάτες του λαού μας. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας η ΝΔ φορτώνει ξανά στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Η πολιτική της τα δίνει όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους και για το λαό επιφυλάσσει ένα χειμώνα φτώχειας, ανεργίας η οποία εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη, μεγαλύτερα και από αυτά των πρώτων χρόνων των μνημονίων. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης και διάλυσης. Δίνει ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες της υγείας αντί να αναπτύξει τις δημόσιες υποδομές , να προσλάβει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.. Επιτρέπει στα ιδιωτικά κέντρα να θησαυρίζουν από τα καθημερινά τεστ που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα αποκλειστικά από την τσέπη τους. Χαρίζει τις εργοδοτικές εισφορές, νομοθετεί δεκάδες φοροαπαλλαγές, επιδοτεί το «μισθολογικό κόστος» έως και 70%, δηλ. με τα λεφτά του δημοσίου και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Γενικεύει την ελαστική εργασία, καταργεί τις ΣΣΕ ,μονιμοποιεί την τηλεργασία με τους εργοδότες να κερδίζουν διπλά,αφού οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν διπλά με μισό μισθό. Με ένα καταιγισμό νομοθετημάτων και ΠΝΠ η κυβέρνηση σαρώνει τις εργατικές κατακτήσεις, επιβάλλει μοντέλα εργασιακού μεσαίωνα. Για τα επιτελεία της κυβέρνησης, τους εκπροσώπους του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας, τα δημόσια αγαθά , το πενθήμερο, το οκτάωρο, η σταθερή δουλειά αποτελούν “απαρχαιωμένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα” και γι αυτό μπαίνουν στο στόχαστρο.

 Γι αυτό και μεθοδεύουν την ψήφιση και επιβολή νέων πιο σκληρών αντεργατικών μέτρων, για να διαμορφώσουν μια νέα εργασιακή έρημο ώστε να λεηλατεί ανεμπόδιστα το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, τους εργαζόμενους και το λαό.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σηματοδοτεί νέα μνημόνιο διαρκείας με τετραπλασιασμό των στρατιωτικών δαπανών (από 500 εκ εκτοξεύονται στα 2,5 δις) την ίδια στιγμή που περικόπτονται όλες οι δαπάνες για τους τομείς κοινωνικής πολιτικής. Το νέο πτωχευτικό δίκαιο που κατέθεσαν λεηλατούν ακόμη περισσότερο την περιουσία, το εισόδημα ακόμη και την προσωπική ελευθερία μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.

Ένα μήνα μετά την επιστροφή των μαθητών και αφού είχε προηγηθεί η χρόνια εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου από όλες τις κυβερνήσεις , με την εφαρμογή των μνημονίων, των δημοσιονομικών κοφτών και των επιταγών της Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ η κατάσταση στα σχολεία γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφήνει ανοχύρωτους μαθητές και εκπαιδευτικούς απέναντι στην πανδημία. Αντί να ικανοποιήσει τα σωστά και δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών για 15 μαθητές στις τάξεις, τεστ για όλους, επαρκή μέσα προφύλαξης και υγιεινής, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει ανακαλύψει το “πολυεργαλείο” της κάμερας, της “εξ αποστάσεως” και του “νέου μοντέλου” εκπαιδευτικού τρίμηνης διάρκειας! Για να δικαιολογήσει την άκαμπτη στάση της, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδίδεται σε μια καμπάνια δημαγωγίας και εξαπάτησης, προβάλλοντας μια επίπλαστη εικόνα “κανονικότητας”. Ένα μήνα μετά τα κενά παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ το καθεστώς της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας διαιωνίζεται. Την ίδια στιγμή, προωθεί όλη την αντιεκπαιδευτική ατζέντα κατ’ εντολή του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ. προαναγγέλλοντας άμεσα την ψήφιση και νέων νομοσχεδίων (Τεχνική Εκπαίδευση, στελέχη εκπαίδευσης, αξιολόγηση εκπαιδευτικών , αλλαγή της εισαγωγής στα ΑΕΙ) , που θα συμπληρώνουν τα δεκάδες αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα του καλοκαιριού (νόμος Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, αξιολόγηση, κάμερες στις τάξεις, εξοβελισμός μαθημάτων- ειδικοτήτων κλπ) . Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών συνεχίζεται , με μειώσεις μισθών 30% – 40%την τελευταία δεκαετία, ενώ ετοιμάζεται νέα επίθεση με την έκθεση Πισσαρίδη στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα με την ψήφιση και νέου νόμου. Αντιμετωπίζει ως “εχθρό λαό” τους αγωνιζόμενους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με καταστολή, χημικά, ξυλοδαρμούς. Για να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα επιχειρεί να μετατρέψει τους καθηγητές σε “χωροφύλακες”.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας τους προηγούμενους αντισυνδικαλιστικούς νόμους από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) επιβάλλει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της με την σιδηρά πυγμή της βίας και της καταστολής. Ενεργοποιεί όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιό της, με αιχμή τον πρόσφατο χουντονόμο. Όλες οι διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με άγρια αστυνομική καταστολή και ένα όργιο βίας. Απέναντι στο μεγαλειώδες παλλαϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ η κυβέρνηση της ΝΔ παρέταξε τις αύρες και τα ΜΑΤ. Όπως το ίδιο έκανε και στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το ΥΠΑΙΘ. Παράλληλα φέρνει νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα, όπως οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, για να βάλει τέλος στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο δικαίωμα στη συνέλευση, τη διαδήλωση και την απεργία. Θέλουν να σπείρουν το φόβο και τον τρόμο στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Θέλουν το λαό καθηλωμένο, τα σωματεία υποταγμένα και κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του κράτους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

-        ΑΜΕΣΑ αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και των μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

-        Προσλήψεις με μόνιμους διορισμούς για κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

-        15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Κάτω ο Νόμος Κεραμέως, για το «Νέο Λύκειο», που οδηγεί σε νέους ταξικούς φραγμούς , στο σχολείο της αγοράς της πειθάρχησης και του εξεταστικού κάτεργου.

-        Κατάργηση του “προσοντολόγιου” και των 3μηνων συμβάσεων. ‘Οχι στην μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

-        Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στις τηλε-εκλογές

-        Δημόσια αγαθά Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – κατάργηση νόμων Κατρούγκαλου Βρουτση και των νέων νόμων που έρχονται (Έκθεση Πισσαρίδη)».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη γυναίκας με ναρκωτικά

Στο σπίτι της βρέθηκαν 20 γραμμάρια μεθαμφεταμίνη και 2 γραμμάρια ηρωίνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Μην πετάς τα ρούχα των παιδιών, αντάλλαξε τα»!

Παιδικό, χαριστικό, ανταλλακτικό παζάρι τη Δευτέρα στα Τσαμάκια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έξαλλοι οι γονείς για τα ταπεράκια στους παιδικούς

Δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Δ. Βαρβαγιάννης η σχολική χρονιά να τελειώσει χωρίς σίτιση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Γ. Λαγός

Έφτασε στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι του Σαββάτου ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αριστεία διάκρισης σε 9 μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Μέσα στο καλοκαίρι θ’ αναδειχτούν θέσεις του υπαίθριου μουσείου!

Εφ’ όλης της ύλης για τις ανασκαφές, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μιλά ο Νίκος Ζούρος
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

2 κρούσματα σήμερα στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

66 άτομα θετικά στον κορονοϊό μαζί με τις στενές επαφές τους, διαμένουν στο χώρο της καραντίνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χιλιόμετρα αγάπης για το ποδήλατο και τους επιζώντες του καρκίνου

Με τη στήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κάτω από 10.000 οι αιτούντες άσυλο στα νησιά

«Απόδειξη πραγματικής μείωσης των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες» λέει ο Ν. Μηταράκης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντικός καθαρισμός στα Βατερά την Κυριακή 23 Μαΐου

Σε ξενοδοχεία της περιοχής θα φιλοξενηθούν οι συντελεστές της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συλλαλητήριο ενάντια στη «Βάστρια»

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για τις 20 Μαΐου