× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ταυτοποιήθηκαν οι απατεώνες

Βούτηξαν ηλεκτρονικά 98.500 ευρώ από λογαριασμού Μυτιληνιού ζευγαριού τον περασμένο Ιούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2020

Ταυτοποιήθηκαν οι απατεώνες

Την ταυτότητα των τριών απατεώνων, που τον περασμένο Ιούλιο βούτηξαν ηλεκτρονικά 98,5 χιλιάδες ευρώ από λογαριασμό συμπολιτών μας ανακάλυψε και ταυτοποίησε έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών ήταν σε εξέλιξη  τους τελευταίους τρεις μήνες έπειτα από μήνυση  που υπέβαλε ζευγάρι Μυτιληνιών οι οποίοι έπεσαν θύματα των επιτήδειων απατεώνων.

Εκτός Λέσβου οι δράστες

Στην υπόθεση αυτή όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα εμπλέκονται τρία άτομα και  συγκεκριμένα ένας άνδρας 50 ετών, και δύο γυναίκες 47 ετών, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το νησί μας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτοικοι πόλεων της Βόρειας Ελλάδας και της Κορινθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα Τρίκαλα ξεκίνησε η απάτη

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές  το πρώτο βήμα των απατεώνων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν και άλλους συνεργούς, ήταν να επισκεφθεί άγνωστο άτομο,  κατάστημα κινητής τηλεφωνίας των Τρικάλων και με πλαστή ταυτότητα και στοιχεία να ζητήσουν την επανέκδοση της κάρτας sim του αριθμού ενός εκ των θυμάτων τους από τη Μυτιλήνης. Άγνωστο παραμένει πως οι δράστες έμαθαν τον αριθμό των θυμάτων και προχώρησαν σε αυτή τη διαδικασία.

Στη συνέχεια οι δράστες μέσω του νέου τηλεφωνικού αριθμού κατάφεραν να εκδώσουν e-banking για τον τραπεζικό λογαριασμό του μυτιληνιού ζευγαριού. Η διαδικασία απ’ ότι φαίνεται προχώρησε κανονικά και μάλιστα η τράπεζα ταυτοποίησε το λογαριασμό αυτό στέλνοντας στους δράστες κωδικούς πρόσβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη σύνδεση έγινε από τον υπολογιστή μίας εκ των δύο γυναικών η οποία έστειλε μέρος του ποσού στο λογαριασμό του 50χρονου άνδρα. Αυτός με τη σειρά του, αφού προφανώς κράτησε το δικό του μερίδιο, έστειλε τα υπόλοιπα χρήματα στο τρίτο πρόσωπο της σπείρας. Στη συνέχεια ο 50χρονος και η δεύτερη δράστιδα πραγματοποίησαν αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα τραπεζικά καταστήματα.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα μέλη στο κύκλωμα των απατεώνων ενώ η υπόθεση έχει αρκετά σκοτεινά σημεία τα οποία εξετάζονται προσεκτικά από τις αστυνομικές αρχές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Απαραίτητος ο δραστικός περιορισμός της κατανάλωσης τους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου