× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δώρισαν απινιδωτή και υγειονομικό υλικό

Ενίσχυση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Ζαχάρειο Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2020

Δώρισαν απινιδωτή και υγειονομικό υλικό
' χρόνος ανάγνωσης

Έναν απινιδωτή και υγειονομικό υλικό παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στη Ζαχάρειο Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή. Ο κ. Μουτζούρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αγία Παρασκευή αφού ενημερώθηκε για την κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος το οποίο φιλοξενεί αυτή την στιγμή 50 ηλικιωμένους συζήτησε με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Στέφανο Αποστόλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα και πως η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει στην επίλυση ορισμένων εξ αυτών.

Αμέσως μετά ο κ.Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρεθήκαμε με τους συνεργάτες μου στο Γηροκομείο της Αγ. Παρασκευής, προκειμένου να προσφέρουμε έναν απινιδωτή αλλά και να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προσπαθήσαμε σε συνεργασία με τον κ. Αποστόλου να δώσουμε λύσεις σε κάποια από αυτά γιατί το έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη Μονάδα είναι Θεάρεστο. Οι ηλικιωμένοι που ζουν εδώ χρειάζονται την στήριξη μας υλικά και ηθικά και θα την έχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ζαχάρειου» Στέφανος Αποστόλου, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, για την ιδιαίτερη και ουσιαστική ευαισθησία που δείχνει σε θέματα φροντίδας και στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη, ενώ του χάρισε και μια εικόνα.

"Ειδικότερα - τόνισε ο κ. Αποστόλου - η συχνή παρουσία του Περιφερειάρχη στο ίδρυμα μας, πέραν της ηθικής δύναμης που μας δίνει, μας βοηθά με την προσφορά ενός απινιδωτή που θα συμβάλει στην αρτιότερη οργάνωση του ιατρείου της Μονάδας μας, για την ακόμα καλύτερη περίθαλψη των τροφίμων. Πέραν αυτών, η άμεση επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τις αρχές για διάφορα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης στη Ζαχάρειο, είναι καθοριστική για την επίλυση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι οικονομικά η Μονάδα μας συντηρείται και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή των τροφείων από τους ίδιους τους ηλικιωμένους και η κατά γενική ομολογία άριστη λειτουργία της, οφείλεται στις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού.

Για το λόγο αυτό κάθε προσφορά οικονομική, υλική ή και συμβουλευτική, είναι πολύτιμη και φυσικά ευπρόσδεκτη. .Χρέος όλων μας είναι να προσπαθούμε συνεχώς για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στη «Ζαχάρειο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου