× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λήμνο ο Γιάννης Μπουρνούς

Παρέστη στις εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2020

Στη Λήμνο ο Γιάννης Μπουρνούς

Στη Λήμνο βρέθηκε στις 7-9 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τους εορτασμούς της 8ης Οκτωβρίου για την 108η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς παρέστη στη δοξολογία και την τελετή κατάθεσης στεφάνων στη Μύρινα, αφού φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων είχε σύντομες επαφές με τον Έπαρχο, κ. Άγγελο Βλάττα-Λαμπρινό, τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μαρινάκη και τον Μητροπολίτη Λήμνου, κ. Ιερόθεο.

Κατά την παραμονή του στη Λήμνο, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με φορείς της υγείας και της παιδείας και, πιο συγκεκριμένα, με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου, αποτελούμενη από την κ. Κυριακή Στεφανιδάκη και τον κ. Γιάννη Κοντολάμπαδο, το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Τριαντάφυλλο Κανταρά, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ανδρέα Ξυπτερά, τον Αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Σελιανίτη και τον Γραμματέα, κ. Αλέξη Ρίζο.

"Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου τα έχουμε αναδείξει στη Βουλή με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας μέχρι τώρα δείχνει αδιαφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικό πρόβλημα του Νοσοκομείου παραμένει η δραματική ιατρική υποστελέχωσή του, αφού, από τις σαράντα θέσεις ιατρών που προβλέπονται στο οργανόγραμμά του, αυτή τη στιγμή καλύπτονται μόλις δεκαεπτά από μόνιμους γιατρούς και επτά από επικουρικούς, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μην πραγματοποιούνται ακόμη και στοιχειώδεις εξετάσεις. Γνωρίζοντας αυτά, μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για περισσότερες από τριακόσιες μόνιμες θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται καμία θέση για το πολύπαθο Νοσοκομείου του νησιού.

Περαιτέρω, το Νοσοκομείο Λήμνου συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα λόγω έλλειψης κονδυλίων και επαρκούς προσωπικού, ενώ ακόμη δεν έχει προχωρήσει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η διαδικασία για την ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας, ένα σημαντικότατο έργο αναβάθμισης του νοσοκομείου, ενταγμένο από την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να είναι διεκδικητική απέναντι στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υπάρξει προοπτική κάλυψης των κενών θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού και να βγει από το τέλμα και την απαξίωση το Νοσοκομείο Λήμνου", τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση με την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου έγινε γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δύο νησιά του Νομού μας. Τονίστηκε η ανάγκη μόνιμων προσλήψεων στην παιδεία και συζητήθηκε το κτιριακό ζήτημα, με έμφαση στο Γυμνάσιο Μύρινας, που δεν έχει αποκατασταθεί έξι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2014, αλλά και την πρόταση της ΕΛΜΕ για την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος στη Μύρινα, αφού το υπάρχον στεγάζει το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ, το ΙΕΚ και το Εσπερινό χωρίς επαρκείς χώρους για εργαστήρια, φυσική αγωγή, εκδηλώσεις κ.α.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι