× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το πρόγραμμα Θερμοκοιτίδα στηρίζει νέες επιχειρήσεις στα πρώτα βήματα»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς στο «Ν» για τις αποζημιώσεις του Καρά Τεπέ, το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων για τον Covid και τα νέα δεδομένα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2020

«Το πρόγραμμα Θερμοκοιτίδα στηρίζει νέες επιχειρήσεις στα πρώτα βήματα»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» της Μαρίας Χατζηγεωργίου για τις αποζημιώσεις του Καρά Τεπέ, το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων για τον Covid και τα νέα δεδομένα της επιχειρηματικότητας στη Λέσβο, καθώς και για το πρόγραμμα «Θερμοκοιτίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση και πληρωμή  των αιτημάτων αποζημίωσης των επιχειρηματιών του Καρά Τεπέ, της Ουτζάς και της Μόριας, επιδιώκει το Επιμελητήριο Λέσβου όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής του.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας και το δεκαήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεων ο Βαγγ. Μυρσινιάς επισήμανε πάγιο αίτημα το οποίο εκφράζεται με κάθε μέσο και κάθε τρόπο από το Επιμελητήριο προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να προχωρήσει με τη βοήθεια του Δήμου η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες όπως τόνισε δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά κυρίως να προχωρήσουν οι αιτήσεις για την καταγραφή της απώλειας του τζίρου τις ημέρες που οι 70 περίπου επιχειρήσεις της περιοχής παρέμειναν κλειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βαγγ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που τρέχει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια εξέλιξη πολύ σημαντική η οποία κατακτήθηκε μετά από πολύ προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας και του Επιμελητηρίου σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή. Ο Βαγγ. Μυρσινιάς ωστόσο σημείωσε ότι το ποσό των 25 εκατομμυρίων είναι μικρό και πιθανόν να μην καλυφθούν πλήρως όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν με την κρίση του κορωνοϊού. Στόχος είναι όπως είπε όλες οι επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες και να παραμείνουν εν λειτουργία έως ότου τελειώσει η δοκιμασία του κορωνοϊού.

Προγράμματα και δράσεις  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας στη Λέσβο ενώ όπως είπε το Επιμελητήριο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από την υλοποίηση νέων προγραμμάτων που θα στηρίζουν τους νέους επιχειρηματίες, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.

Όπως είπε μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, προχωρά αυτή την περίοδο η δημιουργία «Θερμοκοιτίδας» στο Επιμελητήριο Λέσβου μέσα από την οποία θα παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης νέων επιχειρήσεων στα πρώτα τους βήματα. Οι υπηρεσίες αυτές θα είναι σε πολλαπλά επίπεδα όπως παροχή εγκαταστάσεων, μέσων εργασίας, εξεύρεση  χρηματοδοτικών εργαλείων, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.λπ.      

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος