× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με καινοφανείς δικαιολογίες αρνήθηκαν ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής»

Καταγγελία των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Αγλαία Κυρίτση για την Περιφερειακή Αρχή Mουτζούρη-Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2020

«Με καινοφανείς δικαιολογίες αρνήθηκαν ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής»
' χρόνος ανάγνωσης

Tην άρνηση της περιφερειακής αρχής Βορείου Αιγαίου να εγκρίνει ψήφισμα για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Συγκεκριμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής την Αγλαϊα Κυρίτση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ενόψει της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής «κατέθεσαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικό ψήφισμα, ζητώντας διά περιφοράς να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τα μέλη, κάτι που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν για διάφορα θέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απάντησε πως «μετά από επικοινωνία με τον περιφερειάρχη και επικεφαλής συνδυασμών, όλοι ήταν σύμφωνοι με την ουσία του προτεινόμενου ψηφίσματος, απλά υπήρχαν ενστάσεις κατά πόσο νομιμοποιείται το Περιφερειακό Συμβούλιο να κάνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη με ένα ψήφισμα», ενώ υποστήριξε πως «πέρα από Δημοτικά Συμβούλια δεν πήρε απόφαση κανένα Περιφερειακό Συμβούλιο».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει πως πρόκειται για «καινοφανείς δικαιολογίες που όχι μόνο δεν στέκουν πουθενά, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα πώς η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την πολιτική και ποια προεκλογικά "γραμμάτια" εξοφλεί».

Επίσης υπενθυμίζει στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι «ο λαός των νησιών του Β. Αιγαίου έχει αναμετρηθεί με τον φασισμό και τον ναζισμό και έχει θρηνήσει νεκρούς», καθώς και ότι «ηγείται ενός πολιτικού οργάνου που λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και ασκεί πολιτικές πιέσεις, χωρίς να "κρύβεται" πίσω από θεσμολαγνικά τερτίπια και προσχήματα. Και όταν το κάνει επιχειρεί να θολώσει τα νερά για να μην πάρει σαφή θέση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση