× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μικρή δομή φιλοξενίας 1000 αιτούντων άσυλο η λύση»

Ο Κώστας Αστυρακάκης εφ’ όλης της ύλης στο «Ν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2020

«Μικρή δομή φιλοξενίας 1000 αιτούντων άσυλο η λύση»

Tη δική του πρόταση για τη δημιουργία νέας δομής Καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων κατέθεσε μέσα από συνέντευξή του στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» της Μαρίας Χατζηγεωργίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μυτιλήνης  «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης, πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση ο Κ. Αστυρακάκης με βάση την εμπειρία του από το προσφυγικό στη διάρκεια της θητείας του στην προηγούμενη δημοτική αρχή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή εικόνα σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το 2015 όπου πέρασαν από το νησί σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Η καλύτερη λύση στην παρούσα φάση σύμφωνα με τον Κ. Αστυρακάκη είναι η αποσυμφόρηση του νησιού σε πρώτη φάση και στη συνέχεια η δημιουργία ενός μικρού κέντρου Καταγραφής – Ταυτοποίησης και ολιγοήμερης παραμονής, με χωρητικότητα έως χίλια άτομα. Όπως σημείωσε, «οι κάτοικοι του νησιού μας έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από το προσφυγικό – μεταναστευτικό και πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να στηρίξει την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία με συγκεκριμένα μέτρα και ελαφρύνσεις, στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί το νησί τις τελευταίες εβδομάδες».

Τα έργα και το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κ. Αστυρακάκης αναφερόμενος στη δημοτική αρχή Κύτελη και στη συνέχιση των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην οποία ήταν και ο ίδιος αντιδήμαρχος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επιτυχία για έναν δήμαρχο και μια δημοτική αρχή δεν είναι να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων αλλά να προγραμματίσει και να ωριμάσει νέα έργα και δράσεις ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και του δήμου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα ζητήματα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου καθώς και τη μεταφορά με νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών σημαντικών αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή.    

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση