× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κρύβουν κάτω από έργα του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα δομή και την ανικανότητα τους»

Σφοδρή επίθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοτικής αρχής Κύτελη για τα έργα του κολυμβητηρίου και της μονάδας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της νότιας πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/10/2020

«Κρύβουν κάτω από έργα του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα δομή και την ανικανότητα τους»

«Πυρ» από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά της δημοτικής αρχής Κύτελη, του κυβερνητικού βουλευτή και της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο. Αφορμή τα έργα που τη δημοπράτηση τους ανακοίνωσε η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα το κολυμβητήριο και τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού της νότιας πόλης τα οποία είχαν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φτάσει σε σημείο δημοπράτησης από τη δημοτική αρχή Γαληνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει επίσης λόγο για το ότι η δημοτική αρχή Κύτελη καλύπτει κάτω από αυτά τα έργα την προοπτική νέας δομής – φυλακής αλλά και τις σχέσεις της με την τοπική «ναζιστική και όχι μόνο ακροδεξιά».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες σε απόλυτο συντονισμό με τον κυβερνητικό βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης προσπαθεί να κρύψει την απόλυτη πολιτική γύμνια του κόμματος του και των παραγόντων του, την απουσία του παραμικρού σχεδιασμού για τον νησί αλλά και τις εγκληματικές κυβερνητικές επιλογές στη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να οικειοποιηθούν ως «κατόπιν ενεργειών τους έργο» μια σειρά από αναπτυξιακά έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί και βρίσκονταν σε στάδιο υλοποίησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα:
1. Το νέο κολυμβητήριο της Λέσβου. Είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του με 5.000.000 ευρώ από το 2018 μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είχε δε ανακοινωθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί την άνοιξη του 2018.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φτάσει στο στάδιο δημοπράτησης. Η μοναδική συνεισφορά της εκλεκτής του κ. Αθανασίου δημοτικής αρχής Κύτελη ήταν να καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο τη δημοπράτηση του!

2. Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της νότιας πόλης. Είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υλοποιήσει όλες τις διαδικασίες έως το στάδιο της δημοπράτησης. Και εδώ η συνεισφορά της δημοτικής αρχής ήταν ανύπαρκτη. Περιορίστηκε απλά στο να καθυστερήσει και αυτό το έργο.

Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης επένδυσε αποκλειστικά προεκλογικά σε μια στείρα ξενόφοβη, ρατσιστική και ακραία αντί - μεταναστευτική ρητορική, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς οποιοδήποτε όραμα για το τόπο. Είναι γνωστό πως γνωστά ακροδεξιά στοιχεία του νησιού με ενεργό σύνδεση με κόμματα της ναζιστικής και άλλης ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στα μπλόκα και στη βία κατά ντόπιων και ξένων κόσμησαν το ψηφοδέλτιο της και όχι μόνο αυτό. Αλλά και ψηφοδέλτια με τα οποία αντάλλαξαν «σιωπές», «ανοχές» και υποσχέσεις για μελλοντικές «απαλλαγές». Ξέρουν αυτοί.

Σήμερα αντιλαμβανόμενοι το πολιτικό αδιέξοδο της ανέξοδης πολιτικής τους προσπαθούν να «χρυσώσουν» το χάπι της νέας δομής – φυλακής που ετοιμάζεται με τις ευλογίες τους, παρουσιάζοντας έργα που μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο μπορούν να θεωρηθούν δικά τους.

Ο κόσμος πλέον ξέρει και μέρα με τη μέρα καταλαβαίνει. Αν δεν υπήρχε το ζήτημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού στο νησί, η δημοτική αρχή Κύτελη και όσοι επένδυσαν σε αυτή θα βρισκόταν στα αζήτητα. Πολύ σύντομα αυτή θα είναι και η κατάληξη της. Η Μυτιλήνη θα τη θυμάται πάντα ως τη χειρότερη εκλεγμένη δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη