× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Υπηρεσία Ασύλου δε συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση »

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου για τις ανανεώσεις συμβάσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2020

«Η Υπηρεσία Ασύλου δε συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση »

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου αναφέρεται στη δικαστική απόφαση που δικαιώνει το Σωματείο κατά της καταχρηστικής απόφασης, όπως χαρακτηρίζεται, να μην ανανεωθούν συμβάσεις συγκεκριμένων συναδέλφων τους, απαιτώντας από την Υπηρεσία Ασύλου να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικα: «Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η θετική δικαστική απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εργαζόμενων της Υπηρεσίας Ασύλου, που παρανόμως και καταχρηστικώς εξαιρέθηκαν από τις μαζικές ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας στις οποίες είχε προβεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τον Απρίλιο του 2020. Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε εν πρώτοις το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου που επί μήνες είχε δώσει ένα μεγάλο αγώνα. 

Παρά την υποχρέωση της Υπηρεσίας Ασύλου να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εργαζόμενων στις θέσεις που κατείχαν μέχρι τον Μάιο του 2020, μόλις χτες, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού κατ’εσφαλμένη ερμηνεία και παραβλέποντας σκοπίμως (; ) τις ισχύουσες αποφάσεις της Διοίκησης περί μετακίνησης συγκεκριμένων εκ των απολυμένων, τους κάλεσε να παρουσιαστούν σε διαφορετικά γραφεία από εκείνα στα οποία εργάζονταν, επιβεβαιώνοντας έτσι την στοχοποίηση του Σωματείου και των πιο ενεργών του μελών στο πρόσωπο της Προέδρου. 

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Πρόεδρος του Σωματείου, έχοντας υποστεί εκδικητική 6μηνη καθυστέρηση των μισθών της, κι έχοντας δεχτεί σφοδρή συνδικαλιστική δίωξη, επειδή είχε καταγγείλει αντεργατικές πρακτικές, μετακινήθηκε με αίτησή της στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διοίκηση της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Υπουργός που προέτρεπε τους/ις αδίκως απολυμένους/ες να ζητήσουν δικαστική δικαίωση, φαίνεται να μην αποδέχεται την έκβαση της δίκης των ασφαλιστικών μέτρων και την δικαστική απόφαση επιδεικνύοντας μία συνεχή εκδικητική στάση και μάλιστα στην Πρόεδρο του Σωματείου. 

Απαιτούμε από το Διοικητή της ΥΑ και την Προϊσταμένη του Τμ. Ανθρώπινου Δυναμικού να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν και να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που θίγει τα συμφέροντά τους και στοχοποιεί το Σωματείο.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγαλύτερη στήριξη στην νησιωτική αγροτική παραγωγή

Ο Στρατής Νικολάου παρουσίασε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για την αναθεώρηση της ΚΑΠ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΥΓΕΙΑ

Εντός του 2024 ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Μέχρι τέλος του 2025 θα έχει κατασκευαστεί η νέα ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δήλωσε ο Διοικητής της 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για τον υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολλές ενστάσεις για το έργο εκφράστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης