× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εκκενώστε το ΠΙΚΠΑ έως τις 15 Οκτωβρίου»

Με επιστολή του το Υπουργείο Εργασίας στην Αστυνομία ζητά την εκκένωση των πρώην παιδικών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ που χρησιμοποιούνται «χωρίς άδεια» ως δομή φιλοξενίας προσφύγων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2020

«Εκκενώστε το ΠΙΚΠΑ έως τις 15 Οκτωβρίου»

Μια αποκαλυπτική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φέρνει στο φως σήμερα το «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκδόθηκε μόλις χτες και εστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και με αυτή ζητείται να εκκενωθεί ο χώρος των πρώην παιδικών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ που εδώ και χρόνια λειτουργεί ως ανοιχτή δομή φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων προσφύγων το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δηλαδή σε 20 μέρες από σήμερα.

Ο χώρος αυτός σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας «έχει καταληφθεί παρανόμως και εντός αυτού ασκούνται χωρίς άδεια δράσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του χώρου».

Ας σημειωθεί ότι με την επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γεώργιος Σταμάτης ζητείται από την Αστυνομία και η φύλαξη στη συνέχεια της όλης έκτασης προκειμένου να διασφαλιστεί ο χώρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι προηγήθηκε

Ας σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με δήλωσή του στο «Ν» ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είχε αποκαλύψει ότι «στις 31 Οκτωβρίου το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή του ΠΙΚΠΑ θα αποχωρήσουν με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Άσυλου».

Την επομένη με ανακοίνωση της η οργάνωση Lesvos Solidarity που δραστηριοποιείται στον χώρο του ΠΙΚΠΑ υπερασπίστηκε την ανάγκη λειτουργίας της δομής αφού «το ΠΙΚΠΑ, από το ξεκίνημά του και μέχρι σήμερα βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία. Από τους πολίτες που ήταν σε οικονομική ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης, μέχρι την πρόσφατη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας. Κάθε φορά που η Μόρια καιγόταν ή αιτούντες άσυλο κοιμόντουσαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στους δρόμους και τα πάρκα, το ΠΙΚΠΑ ήταν εκεί, λειτουργώντας πυροσβεστικά, για να αποσυμφορήσει την πόλη και να τους φιλοξενήσει.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πολυγλωσσία έδωσε βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Τα παιδιά της Α' Λυκείου συμμετείχαν σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου κρίνεται η ταυτότητα του σωματείου»

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λέσβου για τις εκλογές της ΕΛΜΕ και το ψηφοδέλτιο της παράταξης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική
ΥΓΕΙΑ

Σε Πολιχνίτο και Πλωμάρι εξόρμηση για τεστ ΠΑΠ

Σαν... χτες γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο με το τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι συνταξιούχοι

Ο πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Βαγγέλης Χριστοδούλου καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου