× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η γέφυρα… του κάτω κάστρου!

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για το στήσιμο της γέφυρας πάνω από το Ελληνιστικό τείχος που θα συνδέσει το κάτω κάστρο με τον πεζόδρομο – ποδηλατοδρόμο στη Φυκιότρυπα και τα Τσαμάκια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2020

Η γέφυρα… του κάτω κάστρου!

Μια γέφυρα θα ενώσει την οθωμανική γειτονιά του κάτω κάστρου με τον πεζόδρομο – ποδαλατόδρομο που θα φτάσει στο σημείο από τα Τσαμάκια και τη Φυκιότρυπα. Μια γέφυρα που θα περάσει πάνω από την απόληξη του οθωμανικού περιβόλου που καταλήγει στο γερμένο στη θάλασσα πύργο αλλά και το Ελληνιστικό αρχαίο τείχος της Μυτιλήνης. Μια γέφυρα που θα ενώσει την Επάνω Σκάλα και το κάτω κάστρο με τα Τσαμάκια και το συνεχιζόμενο εκεί εντυπωσιακό έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο προσπέλασης  καθώς το σημείο πρόσβασης είναι ιδιαίτερα στενό» λέει στο «Ν» ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος  Τριανταφυλλίδης. Λύση όμως  δόθηκε και μάλιστα θα έλεγε κανείς πραγματικά εντυπωσιακή και πρωτότυπη για τα δεδομένα της Μυτιλήνης.

Τα έργα της κατασκευής αυτής της γέφυρας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη έχουν κατασκευαστεί τα «πέδιλα» της από τη μια και την άλλη μεριά, επενδύθηκαν με πέτρα ενώ κατασκευάζεται και ένας περίβολος που θα περιέχει τα αρχαία ευρήματα από την μια και την άλλη μεριά του περιβόλου και του Ελληνιστικού τείχους.

«Με τη μεταλλική γέφυρα θα δοθεί η δυνατότητα στους πεζούς επισκέπτες, αλλά και στους ποδηλάτες να συνεχίσουν τον περίπατό τους στην Φωκιότρυπα και στα Τσαμάκια αλλά και αυτούς που έρχονται από τη Φυκιότρυπα και τα Τσαμάκια να συνεχίσουν στην Επάνω Σκάλα» τονίζει για το έργο που συντείνει στο να αλλάξει η εικόνα της περιοχής ο Παύλος Τριανταφυλλίδης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης