× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

420 υπνόσακους στον Καρά Τεπέ

Συνεχίζεται η προσπάθεια της ομάδας της «Αλληλεγγύης για Όλους» στη Λέσβο για τις ανάγκες προσφύγων και μεταναστών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2020

420 υπνόσακους στον Καρά Τεπέ

Η ομάδα της «Αλληλεγγύης για Όλους»  στη Λέσβο παρέδωσε την Τετάρτη, στον προσωρινό καταυλισμό που στήθηκε στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, 420  υπνόσακους,  για τις ανάγκες των εκεί φιλοξενουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η συλλογικότητά μας δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνα  και στοχεύει να καλύψει ανάγκες ευάλωτων ομάδων. Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρίζει οικογένειες ντόπιων συνανθρώπων μας όπως και συνδράμει στις ανάγκες οποιασδήποτε ευαλωτότητας» λέει η συντονίστρια της «Αλληλεγγύης για Όλους» Λέσβου Κατερίνα Βόλτσιου.

Και συνεχίζει:

«Τον Γενάρη του 2020, ο βαρύς χειμώνας  μεγιστοποίησε τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας. Ετσι απευθύναμε έκκληση βοήθειας μέσα από την σελίδα μας. Ζήσαμε μια έκρηξη ανθρωπιάς, πανελλαδικά αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης. Δώσαμε κουβέρτες, είδη ρουχισμού και υπόδησης και ότι άλλο μας έστειλαν. Ερχόμενοι στο σήμερα και μετά την τραγωδία της Μόριας, οι άνθρωποι που διέμεναν εκεί, βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό των δράσεών μας σε αναμονή της άδειας πρόσβασης που είχαμε αιτηθεί. Αυτό που μας καθοδηγεί είναι η πεποίθηση, ότι η φροντίδα του άλλου είναι φροντίδα του εαυτού σου, εκφράζει τον πολιτισμό σου, εξασφαλίζει το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμού και διαφυλάττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι η καμπάνια της Αλληλεγγύης κεντρικά,  αποτέλεσμα της σχετικής πρότασής από τη Λέσβο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα ζητήθηκε να ενθαρρυνθεί η κατάθεση χρημάτων με την σκέψη να μπορούμε να προμηθευόμαστε τα ζητούμενα από την ντόπια αγορά ώστε να τονωθεί και η τοπική οικονομία.

«Συνεχίζουμε. Τις επόμενες μέρες και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, αναμένοντας την αποσυμφόρηση και την ισοκατανομή των προσφύγων και μεταναστών» καταλήγει η κ. Βόλτσιου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια