× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η αλληλεγγύη τους είναι πεπονόφλουδα»

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την αντιπροσωπεία της ευρωομάδας της Αριστεράς. Κώστας Αρβανίτης: «Άμεσες μετεγκαταστάσεις από τη Λέσβο τώρα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2020

«Η αλληλεγγύη τους είναι πεπονόφλουδα»
' χρόνος ανάγνωσης

Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον Αντιδήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Κατσαβέλλη συναντήθηκαν οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς που επισκέπτονται το νησί από χτες Παρασκευή.

Οι Κώστας Αρβανίτης και Πέτρος Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με τους συναδέλφους τους της GUE/NGL από Γερμανία Ισπανία Σουηδία Πορτογαλία, έγιναν δεκτοί από τον Περιφερειάρχη στην έδρα της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θέλουμε ένα Γκουαντάναμο στο νησί μας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κώστα Μουτζούρη που υποστήριξε τις θέσεις του κατά της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο. «Τόσο οι ίδιοι όσο και οι κάτοικοι θέλουν να φύγουν από το νησί. Θέλουμε αποσυμφόρηση, δεν θέλουμε χρήματα ή ιατρικές προμήθειες» ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και τη στάση του Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του. «Αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής;» αναρωτήθηκε για την απαξιωτική στάση του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αξιωματούχου, ενώ ζήτησε τη βοήθεια των Ευρωβουλευτών για να μη γίνει μια νέα Μόρια στο νησί.

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του Αντιδήμαρχου Μυτιλήνης, ο οποίος στηλίτευσε την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων για αποσυμφόρηση, που φυσικά δεν υλοποιήθηκαν, και εξέφρασε την ανησυχία του πως την ίδια τύχη θα έχουν και οι τωρινές δεσμεύσεις της κυβέρνησης πως η νέα δομή θα είναι προσωρινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά τους οι ευρωβουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα η Ευρώπη να αναλάβει την ευθύνη της πάνω στο θέμα του Μεταναστευτικού και να επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και τον ελληνικό λαό, ανοίγοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Όχι Αλληλεγγύη μόνο με χρήματα για να εγκλωβιστούν οι άνθρωποι αυτοί στην Ελλάδα» τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης και ζήτησε να σταματήσει η Ευρωπαϊκή ηγεσία να παίζει με τη λέξη Αλληλεγγύη και να παραπλανά

Οι Ευρωβουλευτές σημείωσαν τη σταθερή θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς υπέρ της μαζικής μετεγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ και την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τους ευρωβουλευτές συνόδευε ο Βουλευτής Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος στάθηκε στην αποδοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του ρόλου του δεσμοφύλακα της Ευρώπης, που καταδικάζει τα νησιά και επέμεινε στην ανάγκη η ηγεσία της ΕΕ να εφαρμόσει άμεσα ένα δεσμευτικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων της Μόριας σε άλλα κράτη-μέλη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκτεταμένες ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η Μαρία Κομνηνάκα και άλλοι βουλευτές τυου ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέο δίκτυο φωτισμού στην Πλατεία Σαπφούς

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Κατζανός ευχαριστεί τους τεχνικούς της Αυτοεπιστασίας για την ολοκλήρωση μιας απαιτητικής παρέμβασης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στη συνεδρίαση της GRECO στη Λεμεσό

Εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε συζήτηση για διαφάνεια, δεοντολογία και ενίσχυση της ακεραιότητας στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δυο νταήδες χτύπησαν παιδιά στα Πάμφιλα

Συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 63χρονος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κατάφωρη αδικία για τη Λέσβο στο “Εξοικονομώ 2025”»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λέσβου καταγγέλλει την ένταξη μόλις 13 αιτήσεων, τον αυθαίρετο «κόφτη» των 280 €/τ.μ. και ζητά πλήρη διαφάνεια και επανεξέταση του προγράμματος
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Έσπασε η σιωπή» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Έφηβες και έφηβοι στο προσκήνιο της μάχης κατά της έμφυλης βίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλάζει εικόνα η καρδιά της Μυτιλήνης

Οι λαμαρίνες απομακρύνονται, ολοκληρώνονται οι φυτεύσεις και η υπογειοποίηση των κάδων δίνει νέα πνοή στο κεντρικότερο σημείο της Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε καλάμια στο δρόμο του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο και σβήστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτίστηκε το δένδρο των ευχών στην Κουλμπάρα από «το κιρκινέτσι»

Μια γιορτινή πρωτοβουλία των κατοίκων που δίνει χρώμα στη γειτονιά και προαναγγέλλει τις χριστουγεννιάτικες δράσεις που ακολουθούν
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα Χύδηρα

Στις 6 Δεκεμβρίου στις 17.30 το άναμμα του δέντρου και ο στολισμός της πλατείας με κατασκευές εθελοντών, δράσεις για παιδιά και bazaar από τα σχολεία
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οδεύει προς κλείσιμο η δομή του Καρά Τεπέ;

Μόνο για το 2026 εγγράφεται ποσό 466.077,72 ευρώ για τη συγκεκριμένη δομή ενώ η συνολική μίσθωση για τα ΚΥΤ και ΚΕΔ σε άλλες περιοχές παρατείνεται έως το 2030 σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΒΛΙΟ

«Να μιλήσουμε όλοι μαζί, πριν να είναι αργά για τη Βάστρια»

Ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τη Βάστρια: Ο Μιχάλης Ψημίτης μιλά στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ