× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κατόπιν εορτής» η ενημέρωση του Δημάρχου στις παρατάξεις

Η Νίκη Τσιριγώτη τοποθετείται για τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2020

«Κατόπιν εορτής» η ενημέρωση του Δημάρχου στις παρατάξεις

Για την εν κρυπτώ από τα Μέσα Ενημέρωσης συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τοποθετείται με δήλωση της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κάλεσμα για «κατόπιν εορτής» ενημέρωση στους επικεφαλής των παρατάξεων από το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη, έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής κάλεσμα για «ενότητα, ομοψυχία, σύμπνοια, συνεννόηση και αμοιβαία εμπιστοσύνη» και στη συνέχεια προσπάθεια έκδοσης απόφασης και κοινής ανακοίνωσης.

Κι εμείς τους λέμε: καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λέγονται και συμφωνούνται πίσω από κλειστές πόρτες, καμιά συναίνεση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να επιβάλλει από την πίσω πόρτα νέο κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.

Καμία σύμπνοια στη θέση που διατυπώθηκε από όλες ανεξαιρέτως τις υπόλοιπες παρατάξεις (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) για ύπαρξη κέντρου καταγραφής - ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών χωρητικότητας 1000 ανθρώπων και κατ’ άλλους 3000 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία αποδοχή στη εμμονή να υποδειχθεί χώρος γι’ αυτό.
Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ στο νησί. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους.

Τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε να στείλει η κυβέρνηση πλοία για να μεταφέρει ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες και μετανάστες, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με ευθύνη της ΕΕ να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους.
Αυτή είναι η πρότασή μας, γνωστή σε όλους, μέσα αλλά και έξω από τις συναντήσεις και δε χωρά παρερμηνείες.

Καλά θα κάνουν οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων να δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους όπως ακριβώς τις εξέφρασαν μέσα στη συνάντηση και ο λαός της Λέσβου θα κρίνει ποιοί συμφωνούν και ποιοί διαφωνούν, έχει το κριτήριο να το κάνει μόνος του αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της παράταξής μας και προβοκατόρικα να αναφέρονται σε δήθεν συγκλίσεις, και ιδίως η παράταξη του κυρίου Αστυρακάκη που έκανε λόγο με δελτίο της για τάχα «πλησιέστερες απόψεις» της παράταξής μαςμε τις θέσεις τους για αναγκαιότητα καταγραφής και ταυτοποίησης σε κάποιο χώρο, δηλαδή ουσιαστικά για αναγκαιότητα ύπαρξης κέντρου ταυτοποίησης 1.000 προσφύγων στο νησί!

Εάν δεν έχουν καταλάβει τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης τους καλούμε να την ξαναδιαβάσουν. ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. Απόλυτα ξεκάθαρο. Εάν επιμείνουν στην αλλοίωσή της, τότε είναι εκ του πονηρού για να δοθεί άλλοθι στη δική τους συναίνεση.

Εάν υπήρχε τέτοια σύγκλιση και εκ μέρους της παράταξής μας, τότε ποιός ο λόγος να μη βγει κοινή ανακοίνωση αφού όλες οι παρατάξεις πλην Λαϊκής Συσπείρωσης συμφωνούν σε αυτό και η διαφωνία τους έγκειται μόνο στον τόπο και στον αριθμό χωρητικότητας;

Ούτε ο τόπος ούτε η χωρητικότητα είναι η δική μας διαφωνία. Ούτε εάν θα το ονομάσουμε δομή ή κέντρο είναι το ζητούμενο. Η ύπαρξη και η λειτουργία κέντρου προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας είναι η διαφωνία μας. Η διαιώνιση του εγκλωβισμού είναι η διαφωνίας μας. Αυτό στο οποίο όλοι οι άλλοι συμφωνούν είναι η δική μας διαφωνία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ