Στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έφτασε η πορεία των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των συνδικαλιστών, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή είναι και η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να συνομιλήσουν με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Στρατή Τσομπανέλλη, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματά τους και να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τις διώξεις σε βάρος συναδέλφων τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο κ. Τσομπανέλλης πρότεινε να περάσει στο εσωτερικό του κτιρίου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση. Οι κτηνοτρόφοι, ωστόσο, ζητούν από τον ίδιο να βγει έξω και να συνομιλήσει ανοιχτά με όλους τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.
Η διαμαρτυρία παραμένει σε εξέλιξη έξω από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από νωρίς το πρωί, έξω από το Λιμεναρχείο πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης, με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων, αγροτών, συνδικαλιστών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στόχος τους είναι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις διώξεις σε βάρος όσων συμμετείχαν στις προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων.
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων τους και να επιταχυνθούν οι πληρωμές προς τους πληγέντες παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες του αφθώδους πυρετού και των περιοριστικών μέτρων.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Δεκατρείς κτηνοτρόφοι, αγρότες και συνδικαλιστές καταθέτουν την Δευτέρα 27 Ιουλίου για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Απρίλη. Τη νομική εκπροσώπησή τους έχει αναλάβει η Νίκη Τσιριγώτη
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Δημήτρης Κόνσουλας μίλησε για τις ελλείψεις προσωπικού, τα οφειλόμενα ΜΑΠ, αλλά και τη δικαστική περιπέτεια μετά τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων
Ο χειρουργός και τομεάρχης Υγείας της ΕΛ.Α.Σ. περιγράφει τις εξαντλητικές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία και παρουσιάζει το σχέδιό του για την αναγέννηση της δημόσιας Υγείας
Οικογενειακές εικόνες που διέσωσαν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία μεταφέρθηκαν στον Άγιο Νικόλαο – Το απόγευμα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Λέσβου «Το Κιόστε»