× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης βάζουν πλάτη στην Κυβέρνηση»

Παρέμβαση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ στα τεκταινόμενα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2020

«Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης βάζουν πλάτη στην Κυβέρνηση»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τη νεολαία του νησιού να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι μαζικοί φορείς και "να διατρανώσουν έτσι αγωνιστικά την ομόθυμη θέλησή τους για τον πλήρη απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, για να μην υπάρξει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον καμιά κλειστή ή ανοιχτή δομή σε όλη τη Λέσβο", απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Επτά μέρες τώρα περισσότεροι από 12.000 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες με μωρά παιδιά, συνάνθρωποί μας ασθενείς και ταλαιπωρημένοι, που βρίσκονταν στο άθλιο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, ζουν στους δρόμους σε απάνθρωπες συνθήκες, διαμορφώνοντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και των ίδιων και του λαού της Λέσβου.

Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει πλοία για να τους μεταφέρει με ασφάλεια στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε προσωρινούς χώρους με συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης, διασφαλίζοντας την υγεία τους και να τους δώσει τα κατάλληλα έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, φέρνει ΜΑΤ και αύρες για να αντιμετωπίσει τους ίδιους, αλλά και το λαό της Λέσβου που αγωνίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επτά μέρες τώρα όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν σχέδια επί σχεδίων, για να εγκλωβίσουν ξανά όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους σε νέες πολύ χειρότερες "Μόριες" από την προηγούμενη κατεστραμμένη δομή. Υποκριτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κυβέρνηση έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της στην επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και δημιούργησε όλο αυτό το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά.

Επτά μέρες τώρα δήμαρχοι και περιφερειάρχης, με τις κόντρες, τις παλινωδίες τους και τα μισόλογά τους επιβεβαιώνουν τη συμφωνία τους με τα κυβερνητικά σχέδια, βάζουν πλάτη στην υλοποίησή τους. Στην πραγματικότητα στέκονται απέναντι στον αγώνα του λαού της Λέσβου ενάντια σ’ αυτά τα εγκληματικά σχέδια που καταδικάζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν σε κέντρα-φυλακές.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Λέσβου να δυναμώσουν την αντίστασή τους σε όλα αυτά τα εγκληματικά σχέδια μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του νησιού και να απομονώσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές μίσους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος