× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα μας ενημερώσει ο κ. Κύτελης αν ισχύουν αυτά που ανέφερε ο κ.Πέτσας»;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πυξίδας» ζητούν απαντήσεις από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης για τα περι συμφωνίας στη δημιουργία νέας δομής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2020

«Θα μας ενημερώσει ο κ. Κύτελης αν ισχύουν αυτά που ανέφερε ο κ.Πέτσας»;

Απαντήσεις ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πυξίδα» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περί συμφωνίας της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Λέσβο για τη δημιουργία νέας δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πυξίδας» έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι, εδώ και μέρες, εκτός ελέγχου. Υπάρχει τεράστια ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση με 13000 ανθρώπους στη μέση του πουθενά, χωρίς επάρκεια φαγητού και νερού, χωρίς τουαλέτες, χωρίς καμιά δυνατότητα να πλυθούν!

Τα διαγνωσμένα θετικά κρούσματα κορωναϊού στον προσφυγικό πληθυσμό είναι άφαντα! Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με έντονο το αίσθημα ανασφάλειας και αγωνίας για όσα συμβαίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μόνη επάρκεια αυτή την στιγμή είναι σε δυνάμεις καταστολής, οι οποίες έπιασαν αμέσως δουλειά, αφ` ενός τρομοκρατώντας και σκορπίζοντας τον προσφυγικό πληθυσμό σε λαγκάδια και κορφές και αφ` εταίρου χτυπώντας αναίτια την ειρηνική διαδήλωση αλληλέγγυων συλλογικοτήτων κατοίκων στην Επάνω σκάλα.

Αρχικά ο κύριος Πέτσας μας διαμήνυσε ότι «δεν θα φύγει κανείς από τη Λέσβο», και στη συνέχεια μας ενημέρωσε περί «ανταπόκρισης από την τοπική αυτοδιοίκηση», για την στέγαση των προσφύγων και μεσοπρόθεσμα για τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής.

θα μας ενημερώσει ο κύριος Κύτελης αν ισχύουν αυτά που ανέφερε ο κύριος Πέτσας; Γιατί άλλα μας έλεγε μέχρι χθες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή όπως γνωρίζουμεόλοι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη ζητάμε:

• τη μείωση του προσφυγικού πληθυσμού στο νησί.Να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, με πρώτο βήμα την άμεση μεταφορά περίπου 5.000 προσφύγων που έχουν νομική δυνατότητα μετακίνησης και στη συνέχεια των υπολοίπων.
• να στελεχωθεί το νέο γραφείο εξέτασης αιτημάτων ασύλου με επαρκές προσωπικό, ώστε η διαδικασία να προχωρά γρήγορα και σωστά.
• να μην δημιουργηθεί ξανά το όνειδος του καταυλισμού της Μόριας ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να συνέλθουν από την τεράστια επιβάρυνση που υπέστησαν.
• όχι σε κλειστές δομές-φυλακές! Ένα κέντρο ταυτοποίησης και φιλοξενίας μικρού αριθμού μεταναστών και προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
• να δημιουργηθούν δομές υγείας για τους αιτούντες άσυλο για να έχουν, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο της πόλης, να γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί κλπ

Τέλος καλούμε για μια ακόμη φορά τους τοπικούς άρχοντες να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους απέναντι στους πολύπαθους πολίτες αυτού του τόπου.

Να απαιτήσουν και να επιβάλουν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Αν κρίνουμε από την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα με την οποία μεταφέρθηκαν τα 400 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, υπάρχουν λύσεις και το μόνο που λείπει είναι η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα των τοπικών αρχόντων»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση