× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Νέα δομή στη Λέσβο από την Κομισιόν!

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μαργαρίτη Σχοινά χθες στη Μυτιλήνη!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/9/2020

Νέα δομή στη Λέσβο από την Κομισιόν!

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει στη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός σύγχρονου προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο, όσο και να συμμετέχει στη συνδιαχείριση του. Θα ήταν η πρώτη φορά που η Κομισιόν αναλαμβάνει μια τέτοια υποχρέωση.Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς που συνδέθηκε από την Αθήνα, με το Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και προσφυγόπουλα

Εννέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Κροατία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο) και η Ελβετία έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής την προθυμία να υποδεχτούν 400 προσφυγόπουλα ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Η Γερμανία και η Γαλλία προτίθενται να δεχτούν από 100-150 παιδιά η κάθε χώρα.
Στην κοινή αυτή συνέντευξη τύπου με το Μαργαρίτη Σχοινά, ο κ. Ζέεχοφερ τόνισε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η παροχή άμεσης βοήθειας στη Λέσβο: η περίθαλψη των προσφύγων και η εξασφάλιση της στέγασης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες η ελληνική κυβέρνηση έστειλε έναν κατάλογο με είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται. Ήδη σήμερα το πρωί στάλθηκαν αεροπορικώς 1.400 ράντζα. Η βοήθεια θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση διαβεβαίωσε ο κ. Ζέεχοφερ. Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξή του για την αποχή της Αυστρίας, παρ΄ ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν οι Πράσινοι.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, γερμανική πρωτοβουλία προκειμένου να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες συμφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πρόθυμα να υποδεχτούν προσφυγικές οικογένειες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Ιταλία.

Η κατανομή των 400 παιδιών είναι «ένα πρώτο βήμα και τώρα ακολουθεί ένα άλλο», δήλωσε. «Πρέπει να ξεκινήσουμε, και δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου όλοι στην ΕΕ κατανοήσουν τη σημασία της πρόκλησης» του προσφυγικού ζητήματος. Όπως διευκρίνησε, η κατανομή των προσφυγικών οικογενειών συνιστά ξεχωριστό ζήτημα και δεν σχετίζεται με τις προσπάθειες που καταβάλει η Κομισιόν και η γερμανική προεδρία για την επίτευξη συμφωνίας σε ό,τι αφορά την ενιαία πολιτική ασύλου της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν θα καταθέσει σχετικό σχέδιο. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει όμως η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Πηγή: DW / Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης