× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οργανωμένο εμπρησμό καταγγέλλουν Σύλλογοι της Μόριας

«Υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2020

Οργανωμένο εμπρησμό καταγγέλλουν Σύλλογοι της Μόριας

Με ανακοίνωση τους Σύλλογοι της Μόριας, όπως ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας και ο Πεζοπορικός της περιοχής καταγγέλλουν ότι η χθεσινοβραδινή φωτιά στη Μόρια ήταν οργανωμένος εμπρησμός και όχι ατύχημα.Μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η φωτιά της Μόριας είχε πολλά μέτωπα και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι ήταν οργανωμένος εμπρησμός (και όχι ατύχημα). Υπάρχουν επίσημες μαρτυρίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που αναφέρονται σε συγκρούσεις που προκάλεσαν άτομα που κρίθηκαν ότι έπρεπε να μπουν σε απομόνωση. Επίσης, κάποιες ΜΚΟ δε δέχτηκαν την απόφαση για μαζικό lockdown και αυτό ενίσχυσε την καλλιέργεια αντίστοιχου κλίματος που οδήγησε, ακόμη μια φορά, σε εξέγερση. Όλα αυτά ας κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Ας κριθούν τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί. 

Το χτεσινό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τα υπάρχοντά τους και έθεσε σε άμεσο και, αυτή τη φορά, σε τεράστιο κίνδυνο τα χωριά και τις ζωές μας! Εμείς που σηκώνουμε το βάρος όλης της Λέσβου αρνούμαστε να το ξαναπεράσουμε αυτό! Το ΚΥΤ της Μόριας και ο παράνομος καταυλισμός έχουν καταστραφεί. Όσοι προωθούν την πρόταση να μπουν ξανά σκηνές στο χώρο του καταυλισμού εγκληματούν σε βάρος μας και σε βάρος του τόπου μας. Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί και πολιτευτές. Θα αντιμετωπισθούν από εμάς ως «ανεπιθύμητοι» και ως «εχθροί του τόπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαμηνύουμε προς άπαντες το εξής:

Δεν θα δεχτούμε ξανά οποιαδήποτε λειτουργία καταυλισμού μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας εντός των οικισμών μας. Επαληθευτήκαμε σε όλα όσα λέγαμε και αποδείχτηκαν (για ακόμη μια φορά) και οι λόγοι που τα λέγαμε.
Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε επαγρύπνηση όλο τον κόσμο της Λέσβου! Απευθύνουμε διαρκές κάλεσμα σε κινητοποίηση εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησης κοντέινερ ή σκηνών στην περιοχή μας και νέα εγκατάσταση ανθρώπων.Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποδείξει περίτρανα ότι στην υπόθεση κρύβονται τεράστιες σκοπιμότητες και συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Μυτιλήνης και τους αιρετούς εκπροσώπους μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά μας… να υπερασπιστούν τον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Εντός του 2024 ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Μέχρι τέλος του 2025 θα έχει κατασκευαστεί η νέα ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δήλωσε ο Διοικητής της 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης