× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος»

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη Μόρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2020

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος»
' χρόνος ανάγνωσης

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Διερευνάται και ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, διότι η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε, καθώς την απέτρεψε όλη αυτή η έκρηξη και η αντίδραση στον οικισμό μετά την πληροφόρηση για θετικά κρούσματα. Δόθηκε πραγματική μάχη όλη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό, καθώς διαγνώστηκαν θετικοί 35 αιτούντες άσυλο και άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε. Οπως είπε θα υπάρξει άμεση μεριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Εν τω μεταξύ στη Λέσβο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παράταση για τις θέσεις μαθητείας

Παρατείνεται η δυνατότητα διάθεσης θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας 2025 - 2026 από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα μέχρι την Τετάρτη 10/09
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Έρχονται απολύσεις για λόγους πειθαρχικούς;»

Ανακοίνωση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ από την Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καυγάς με απειλή όπλου στη Λήμνο

Συνελήφθη ένας άνδρας 63 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πόλος έλξης το Σίγρι και το Απολιθωμένο δάσος για Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Qinhaiστο Απολιθωμένο Δάσος και τους Γεωτόπους της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η έκπτωση ανέρχεται σε 30%
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανακοίνωση από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Κίνημα Δημοκρατίας για την επίσκεψη Πλεύρη στη Λέσβο

«Το Δημόσιο ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς να λειτουργεί η δομή στα Μεγάλα Θέρμα»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα προθεσμία αιτήσεων από την ΑΣΠΑΙΤΕ

Η κλήρωση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ανεμώτια

Νεκρός 30χρονος από τη Φίλια, και τραυματίας ο 28χρονος συνεπιβάτης
ΒΙΒΛΙΟ

Δωρεάν ανοιχτά μαθήματα για παιδιά και ενήλικες στο aRtοποιώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό απαιτείται κράτηση
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Όχι στη Βάστρια – Όχι στις φυλακές ψυχών»

Ηχηρό μήνυμα του ΚΚΕ από τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο και Πανεπιστήμιο πάνε μαζί με τον Δήμο Μυτιλήνης

Ο νέος σταθμός στον λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στηρίζει την καθημερινότητα φοιτητών και προσωπικού