× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγέλλει πλαστογραφία η Δημοκρατική Μυτιλήνη!

Οι αιρετοί σύμβουλοι Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή, για τα περί μεταφοράς του ΚΥΤ Μόριας εκτός αστικού ιστού, που δεν συζητήθηκαν ποτέ στην Κοινότητα Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2020

Καταγγέλλει πλαστογραφία η Δημοκρατική Μυτιλήνη!

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησαν οι αιρετοί σύμβουλοι της παράταξης των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη», Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή, με αφορμή ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή από την Κοινότητα Μόριας, αναφορικά με «δήθεν αποφάσεις του συμβουλίου της Μυτιλήνης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, όλα όσα καταγέλλονται:

«Χθες δημοσιοποιήθηκε από την Κοινότητα Μόριας έγγραφο και με την υπογραφή του Προέδρου της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκου Κουζινόγλου μαζί με αυτές των Προέδρων των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφύλων. Σε αυτό αναφέρονται  δήθεν αποφάσεις των Συμβουλίων, μεταξύ αυτών και αυτό της Μυτιλήνης, για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Ας σημειωθεί ότι τόσο η συμμετοχή της Κοινότητας Μυτιλήνης όσο και του Προέδρου της Αλέκου Κουζινόγλου έχει προστεθεί χειρόγραφα.

Στο έγγραφο αυτό μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης αποφάσισε να προτείνει «τη μεταφορά της δομής της Μόριας εκτός αστικού ιστού και κατοικημένων περιοχών». Καθώς επίσης και ότι «προτείνουμε η νέα αυτή δομή να είναι κλειστή και ελεγχόμενη για ουσιαστικούς, πρακτικούς και σημειολογικούς λόγους».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Μυτιλήνης την επιχειρούμενη ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Το θέμα αυτό, προϊόν μυστικών παρασυναγωγών και κομματικών – κυβερνητικών πιέσεων για να νομιμοποιηθεί από το παράθυρο η νέα κλειστή φυλακή και τελικά η νέα Μόρια ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας. Αν ο κ. Κουζινόγλου υπέγραψε τέτοιο έγγραφο είναι υπόλογος για αυτό. Αν όχι τον καλούμε ΔΗΜΟΣΙΑ να καταγγείλει την πρακτική γνωστών κύκλων που νομιμοποιούν με όλα αυτά την επιβολή μιας ακροδεξιάς ατζέντας στον τόπο μας, ακροδεξιές – παρακρατικές τακτικές και πρακτικές.

Κάνουμε γνωστό ότι το θέμα αυτό εισάγεται για συζήτηση από τον Πρόεδρο στο Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου. ¨Σε ένα Συμβούλιο που θα γίνει εξ αποστάσεως λόγω των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, χωρίς διαλογική συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με την υποβολή ενός ΝΑΙ ή ΟΧΙ επί της πρότασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κοινότητα της Μυτιλήνης δεν μπορεί να είναι συνεργός σε αποφάσεις που λήφθηκαν σε μυστικές διαβουλεύσεις όπως αυτή της 20ης Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με τη συμμετοχή του Υπουργού Νότη Μηταράκη ή την πρόσφατη στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή του απόντος από τα προβλήματα της Κοινότητας Μυτιλήνης και των αιτημάτων της, Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μυτιλήνης να αποσύρει από τη συνεδρίαση της Τετάρτης το συγκεκριμένο θέμα. Να καταγγείλει δημόσια εάν δεν συνέργησε σε αυτήν στην εξωθεσμική εμπλοκή τόσο του ίδιου όσο και της Κοινότητας.

Καλούμε τους πολίτες της Μυτιλήνης να απαιτήσουν μαζική αποσυμφόρηση των προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια. Η Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 με την έγκριση των ανθρώπων της στο νησί έφτιαξε τη σημερινή Μόρια. Ας μην αφήσουμε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους ίδιους, όπως και τότε, συνεργάτες να φτιάξει στη Μόρια ή όπου αλλού μια φυλακή – αποθήκη ψυχών υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Όχι στην επιχειρούμενη πλαστογραφία σε βάρος της Κοινότητας Μυτιλήνης

- Μαζική αποσυμφόρηση προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια.

- Όχι στη δημιουργία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μιας νέας φυλακής – αποθήκης ψυχών»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη