× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ατομική μας ευθύνη είναι ο συλλογικός αγώνας»

Η Επιτροπή εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, για τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Ασύλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2020

«Ατομική μας ευθύνη είναι ο συλλογικός αγώνας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, στηρίζοντας τους εργαζόμενους του “EASO-European Asylum Support Office”, που -όπως τονιζεται-δίκαια αντιδρούν για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι συνεντεύξεις στην Παγανή Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά: "Σε χώρους πλήρως ακατάλληλους λόγω του μεγέθους τους, δίχως αερισμό καθώς τα περισσότερα γραφεία δε διαθέτουν παράθυρο, στοιβάζονται καθημερινά, αιτούντες και εργαζόμενοι (χειριστές-διερμηνείς-προσωπικό ασφαλείας) ώστε να υλοποιείται ο ημερήσιος στόχος των εξήντα (60) συνεντεύξεων.

Τον Ιούνιο, που η Υπηρεσία Ασύλου ξεκίνησε να δέχεται κοινό εκ νέου, εκτιμώμενης της δυναμικής του χώρου, διεξάγονταν συνεντεύξεις μόνο σε δεκαέξι (16) με δεκαεπτά (17) γραφεία, το οποίο ισοδυναμούσε με περί τις σαράντα συνεντεύξεις ημερησίως. Σταδιακά ωστόσο, οι επιταγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για επιτάχυνση των διαδικασιών, υπερκέρασαν το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Στο σήμερα, στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μας με τα όλο και αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και τον καταυλισμό της Μόριας να βρίσκεται σε προσωρινό αποκλεισμό, κατόπιν του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, πρόσθετα μέτρα δεν έχουν ληφθεί για την υγιεινή και ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των αιτούντων άσυλο και παρά τις εκκλήσεις του προσωπικού προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Ο ημερήσιος στόχος των συνεντεύξεων παραμένει στις 60, με ό’τι αυτό συνεπάγεται από τη διάταξη του χώρου. Ενώ, η αποφυγή συγχρωτισμού είναι απλώς αδύνατη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντείνουμε τον αγώνα μας για την ζωή και την Υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και απαιτούμε εδώ και τώρα :

  • Να εξασφαλίσει η Υπηρεσία Ασύλου κατάλληλους χώρους εργασίας.
  • Δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους αιτούντες
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο με κάλυψη από το κράτος.
  • Τακτική απολύμανση όλων των χώρων
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, του νοσοκομείου, της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή και το Σωματείο μας και για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας, με βάση την προστασία της ζωής και της υγείας μας. Η κύρια «ατομική μας ευθύνη» είναι ο συλλογικός αγώνας για την επίλυση ενός προβλήματος που αφορά όλους τους εργαζομένους."

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου