× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κομνηνάκα, για περίφραξη και επέκταση ΚΥΤ Μόριας

Δήλωση της Βουλεύτριας Ν. Λέσβου του ΚΚΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2020

Κομνηνάκα, για περίφραξη και επέκταση ΚΥΤ Μόριας
' χρόνος ανάγνωσης

Θέση για την περίφραξη και την επέκταση του ΚΥΤ Μόριας, που θέτει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση, πήρε η Βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, χαρακτηρίζοντας την απόφασή της «σαν έτοιμη από καιρό».

Αναλυτικά: "Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση, «σαν έτοιμη από καιρό», περίμενε την εμφάνιση κρούσματος στη Μόρια για να δικαιολογήσει την «αναγκαιότητα» για μετατροπή του ΚΥΤ σε κλειστό κέντρο, με ταυτόχρονη επέκτασή του στα γύρω κτήματα και δεδομένη πλέον τη μονιμοποίηση… παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί να σχεδιάζει τον πιο αναγκαίο από ποτέ μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, συνεχίζει να παίζει κορώνα γράμματα τις ζωές χιλιάδων εγκλωβισμένων ανθρώπων, με τον ίδιο τρόπο που έπαιξε στον τζόγο των κερδών των ομίλων του τουρισμού και των μεταφορών, την υγεία και τη ζωή συνολικά του πληθυσμού.

Ο λαός της Λέσβου δεν πρέπει να αποδεχτεί το ρόλο του δεσμοφύλακα για λογαριασμό της ΕΕ, ρόλο απάνθρωπο και με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες, είτε βρίσκεται στη Μόρια είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του νησιού το κέντρο-φυλακή. Να συνεχίσει ενωμένος με την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα του, ενάντια σε όσους προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να τον κάνουν να αποδεχτεί μια τέτοια προοπτική.

Να δυναμώσει τη διεκδίκηση:

  • Για να κλείσει οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας και να μην ανοίξει άλλο στο νησί, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό κέντρο.
  • Για το μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί προς την ηπειρωτική χώρα και με γρήγορες διαδικασίες προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στους Κανονισμούς του Δουβλίνου.
  • Για να πραγματοποιούνται όλες οι διαδικασίες ασύλου με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ στο έδαφος της Τουρκίας, που εξασφαλίζει τόσο την ασφαλή μεταφορά στις χώρες προορισμού τους αλλά και βάζει οριστικά τέρμα στον απαράδεκτο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και τη χώρα μας.
  • Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δημιουργούν τα κύματα των ξεριζωμένων ανθρώπων και βάζουν ταυτόχρονα σε μεγάλους κινδύνους τον ίδιο το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών