× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους» και «Land Art - Η τέχνη της γης», το σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2020

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
' χρόνος ανάγνωσης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία συμμετέχοντας το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου στα εκπαιδευτικά του προγράμματα «Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους» και «Land Art - Η τέχνη της γης».

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, στο Σίγρι, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τα ευρήματα της παλαιοντολογικής έρευνας στη Λέσβο και εισάγει τα παιδιά με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο στον κόσμο των ζώων του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο νέο του εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Land Art - Η τέχνη της γης». Η Land Art ή αλλιώς τέχνη της γης είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα που ξεκίνησε από την Αμερική το 1968 και αφορά τη δημιουργία στη φύση, όπου γη και τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Το καλλιτεχνικό έργο εμπνέεται από τη φύση και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρμονίας της. Δημιουργείται κυρίως με φυσικά υλικά και μετά τη δημιουργία του αφήνεται στις καιρικές συνθήκες, φθείρεται και καταλήγει να καταστραφεί από την ίδια τη φύση. Η μόνη μορφή με την οποία αυτά τα έργα μπορούν να μείνουν στο χρόνο είναι μέσω της φωτογράφισής τους ή της καταγραφής τους σε βίντεο.

Η Land Art προωθεί την οικολογική συνείδηση και τονίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη της γης, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη γη, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον γύρω τους, να το γνωρίσουν, να εμπνευστούν από αυτό και να δημιουργήσουν μέσα σ’αυτό, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με τη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα
  • Εισαγωγή στη Land Art και προβολή αντίστοιχων καλλιτεχνικών έργων
  • Συζήτηση για την οικολογική πτυχή της Land Art και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση
  • Περιήγηση στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου και γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον
  • Καλλιτεχνική δημιουργία με φυσικά στοιχεία του Λεσβιακού περιβάλλοντος, όπως φύλλα, κλαδιά, χώμα, πέτρες
  • Φωτογράφιση των καλλιτεχνικών έργων και επιστροφή των φυσικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου «Τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους» και «Land Art - Η τέχνη της γης» απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (ελάχιστος αριθμός παιδιών: 5). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530 54434.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης