× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Λέσβο ζητά το ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση με αφορμή το τελευταίο κρούσμα στο ΚΥΤ Μόριας από τον Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2020

Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Λέσβο ζητά το ΚΙΝΑΛ

Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Λέσβο ζητά μεταξύ άλλων ο Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή το τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε στο ΚΥΤ Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως Kίνημα Aλλαγής είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις τεράστιες ελλείψεις του υγειονομικού συστήματος στα νησιά κι αυτό εν όψει του καλοκαιριού και του ανοίγματος των συνόρων της χώρας στον Τουρισμό και είχαμε προτείνει την λήψη άμεσα συγκεκριμένων μέτρων. Η πορεία της πανδημίας του Sars-CoV-2 το καλοκαίρι δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Ανυπαρκτη πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας στα νησιά για να αντιμετωπίσει καταστάσεις με μεγάλο πλήθος τουριστών αλλά και την ύπαρξη Κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών με στοιβαγμένους ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες.

Το αποτέλεσμα: νησιά να τίθενται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων με χαρακτηριστική περίπτωση την Λέσβο με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού κάτω απ' την ανυπαρξία κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Κι αυτό σ' ένα νησί που έχει μια βραδυφλεγή βόμβα το ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ. Παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται η πανδημία άφωνοι, βλέποντας να μην γίνεται σωστή ιχνηλάτηση όπως θα έκανε έμπειρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να πηγαινοέρχονται τα δείγματα αεροπορικώς στην Αθήνα σπαταλώντας κρίσιμο χρόνο. Ειναι χαρακτηριστικό το ξεσήκωμα του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου,της Περιφέρειας Β. Αιγαιου και του Δήμου Μυτιλήνης, που με ανακοινώσεις εξέφρασαν την αγωνία για την εγκατάλειψη του νησιού, ζητώντας να έρθει άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημερα με την αναμενόμενη εξέλιξη ότι διαπιστώθηκε κρούσμα στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ σε Σομαλό που ενώ είχε πάρει άσυλο εδώ και καιρό έφυγε στην Αθήνα κι επέστρεψε στην Μόρια ανεξέλεγκτα, ίσως δούμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ!

Βέβαια η Κυβέρνηση στα πλαίσια της επικοινωνιακής της πολιτικής εγκαινίασε κέντρο υγείας στο ΚΥΤ Μοριάς, το οποίο δώρησε η Ολλανδική Κυβέρνηση, που με θλίψη διαπιστώσαμε ότι αφορά ένα προσωρινό κατασκεύασμα χωρίς στελέχωση από υγειονομικο προσωπικό!

Η κατάσταση λοιπόν στο νησί της Λέσβου εξελίσσεται επικίνδυνα για τους διαμένοντες στο νησί και χρειάζονται άμεσα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Λέσβο που θα προλάβει ίδιες δυσάρεστες καταστάσεις και στα άλλα νησιά.

- Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ όπως επιβάλλεται σε έκτακτες συνθήκες, ώστε να αξιοποιηθεί για την περίθαλψη ασθενούντων απ' τον κορωνοϊό που ήδη καλύπτουν την χωρητικότητα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

- Άμεσο περιορισμό των μετακινήσεων των εγκατεστημένων στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ.

- Διεξαγωγή μαζικών test σε όλο το προσωπικό Νοσοκομείου, ΚΥΤ, Υπηρεσιών που έχουν πληγεί (κι είναι πολλές) απ' το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων