× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Λέσβο ζητά το ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση με αφορμή το τελευταίο κρούσμα στο ΚΥΤ Μόριας από τον Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2020

Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Λέσβο ζητά το ΚΙΝΑΛ
' χρόνος ανάγνωσης

Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Λέσβο ζητά μεταξύ άλλων ο Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή το τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε στο ΚΥΤ Μόριας.

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως Kίνημα Aλλαγής είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις τεράστιες ελλείψεις του υγειονομικού συστήματος στα νησιά κι αυτό εν όψει του καλοκαιριού και του ανοίγματος των συνόρων της χώρας στον Τουρισμό και είχαμε προτείνει την λήψη άμεσα συγκεκριμένων μέτρων. Η πορεία της πανδημίας του Sars-CoV-2 το καλοκαίρι δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Ανυπαρκτη πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας στα νησιά για να αντιμετωπίσει καταστάσεις με μεγάλο πλήθος τουριστών αλλά και την ύπαρξη Κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών με στοιβαγμένους ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες.

Το αποτέλεσμα: νησιά να τίθενται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων με χαρακτηριστική περίπτωση την Λέσβο με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού κάτω απ' την ανυπαρξία κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Κι αυτό σ' ένα νησί που έχει μια βραδυφλεγή βόμβα το ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ. Παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται η πανδημία άφωνοι, βλέποντας να μην γίνεται σωστή ιχνηλάτηση όπως θα έκανε έμπειρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να πηγαινοέρχονται τα δείγματα αεροπορικώς στην Αθήνα σπαταλώντας κρίσιμο χρόνο. Ειναι χαρακτηριστικό το ξεσήκωμα του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου,της Περιφέρειας Β. Αιγαιου και του Δήμου Μυτιλήνης, που με ανακοινώσεις εξέφρασαν την αγωνία για την εγκατάλειψη του νησιού, ζητώντας να έρθει άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημερα με την αναμενόμενη εξέλιξη ότι διαπιστώθηκε κρούσμα στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ σε Σομαλό που ενώ είχε πάρει άσυλο εδώ και καιρό έφυγε στην Αθήνα κι επέστρεψε στην Μόρια ανεξέλεγκτα, ίσως δούμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ!

Βέβαια η Κυβέρνηση στα πλαίσια της επικοινωνιακής της πολιτικής εγκαινίασε κέντρο υγείας στο ΚΥΤ Μοριάς, το οποίο δώρησε η Ολλανδική Κυβέρνηση, που με θλίψη διαπιστώσαμε ότι αφορά ένα προσωρινό κατασκεύασμα χωρίς στελέχωση από υγειονομικο προσωπικό!

Η κατάσταση λοιπόν στο νησί της Λέσβου εξελίσσεται επικίνδυνα για τους διαμένοντες στο νησί και χρειάζονται άμεσα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Λέσβο που θα προλάβει ίδιες δυσάρεστες καταστάσεις και στα άλλα νησιά.

- Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ όπως επιβάλλεται σε έκτακτες συνθήκες, ώστε να αξιοποιηθεί για την περίθαλψη ασθενούντων απ' τον κορωνοϊό που ήδη καλύπτουν την χωρητικότητα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

- Άμεσο περιορισμό των μετακινήσεων των εγκατεστημένων στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ.

- Διεξαγωγή μαζικών test σε όλο το προσωπικό Νοσοκομείου, ΚΥΤ, Υπηρεσιών που έχουν πληγεί (κι είναι πολλές) απ' το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών