× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να μην καταργηθούν τα Επείγοντα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης»

Ανακοίνωση της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων η οποία ζητά μέτρα για την πανδημία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2020

«Να μην καταργηθούν τα Επείγοντα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης»

«Να μην καταργηθεί σε καμία περίπτωση το τμήμα εκτάκτων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, γιατί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση επισημαίνει ότι το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης είναι το μόνο θετικό μέτρο που πάρθηκε και η συμβολή του είχε και έχει ευεργετικές επιδράσεις στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες: «Η  λειτουργία του είναι σε 24ωρη βάση και αντιμετωπίζει δεκάδες έκτακτα περιστατικά, ελαφρύνοντας κατά πολύ και το τμήμα έκτακτων περιστατικών του Νοσοκομείου, παρόλο που η επάνδρωση του με ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό είναι η ελάχιστη».

Υπογραμμίζει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν απότομα και εκφράζεται έντονη πλέον η ανησυχία του κόσμου και των υγειονομικών στο ότι πρέπει να αντιστραφεί η αρνητική πορεία και αυτό θα γίνει, μόνο αν παρθούν όλα τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται, άμεσα.

Η κατάσταση στο νησί μας απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την πανδημία, τονίζει και προτείνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 -«Μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας στη Λέσβο και στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, για την διασφάλιση της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων και όλων των κατοίκων του νησιού μας.

 -Να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΕΣΤ στον κόσμο, με προτεραιότητα σε δομές υγείας, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, στην εστίαση, στο εμπόριο, στα Μέσα Μεταφοράς και χωρίς να μεσολαβεί μεγάλο διάστημα για την αποστολή  των δειγμάτων στην Αθήνα. Να προμηθευτεί ο κόσμος  ΔΩΡΕΑΝ τις μάσκες πολλών χρήσεων, καθώς και τα αντισηπτικά.

 -Να γίνει απολύμανση των δημόσιων χώρων, υπηρεσιών καθώς και στους χώρους όπου δουλεύουν εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 -Να σταματήσει ο συγχρωτισμός πολιτών έξω από τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες, πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

-Η Κυβέρνηση να ενισχύσει το Νοσοκομείο και τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και μέσα για την προστασία της υγείας, τόσο των εργαζομένων στις δομές, όσο και των ασθενών και να ανοίξουν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί περιγράφει η Ένωση Συνταξιούχων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν λίγους μόλις μήνες έβγαιναν όλοι, κυβερνητικοί παράγοντες, υπουργοί και στελέχη στον υγειονομικό τομέα εδώ στο νησί και μας έλεγαν ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και το νησί μας είναι θωρακισμένο, κάστρο το Νοσοκομείο. ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ!!!!

  Που είναι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και εργαζομένων; Η πανδημία απέδειξε περίτρανα την γύμνια στο χώρο αυτό και ότι χωρίς γενναία επιχορήγηση στην υγεία και μόνιμες προσλήψεις, που πρέπει να γίνουν άμεσα, δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

  Κύριοι, φαίνεται ότι χάσατε τα αυγά και τα καλάθια. Πάρτε τώρα άμεσα μέτρα προστατεύοντας την υγεία του λαού και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι είναι έρμαια της επιδημίας, γιατί η  κατάσταση έχει εκτροχιασθεί  και δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει. Τρανό παράδειγμα οι ουρές στις τράπεζες, όπου ο ένας πάνω στον άλλο ηλικιωμένοι άνθρωποι αγκομαχούν, ούτε αποστάσεις να τηρούνται, ούτε τίποτα. Πέρασε το καλοκαίρι και σε μερικούς μήνες έρχεται χειμώνας, τι θα γίνει; Και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εκατοντάδες περιμένουν από τις πρώτες πρωινές ώρες να εξυπηρετηθούν. Στο νοσοκομείο και στα Κέντρο Υγείας παρέλαση ασθενών, μεγάλος συγχρωτισμός, στην Εφορία Μυτιλήνης κάθε πρωί, πάνω από 200 άτομα, το ένα πάνω στο άλλο περιμένουν, μεταξύ αυτών και δεκάδες αλλοδαποί».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου