× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανταρσία» κατά Μουτζούρη για ιστοσελίδα

Οι θέσεις της περιφερειακής παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2020

«Ανταρσία» κατά Μουτζούρη για ιστοσελίδα
' χρόνος ανάγνωσης

Τις θέσεις της στο περιφερειακό συμβούλιο ανακοίνωσε η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο» βάλλοντας κατά της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη για «σπατάλη» 200.000 ευρώ σε ιστοεσλίδα που θα παρουσιάζει τοπικά προϊόντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ανταρσίας στο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Νίκο Μανάβη σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταψηφίσαμε την εργασιακή ομηρία των οκτάμηνων συμβάσεων και την σπατάλη 200.000 για ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει τα τοπικά προϊόντα

-Υπερψηφίσαμε τα έργα για την Χίο, τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και την χορήγηση επιδόματος σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27 Αυγούστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκος Μανάβης υπερψήφισε τις εισηγήσεις που αφορούσαν στην δημιουργία ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στη Χίο. Στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνει ένα συμπληρωματικό έργο που θα περιλαμβάνει την κατασκευή ηλεκτρονικής εφαρμογής προσβάσιμης από έξυπνα κινητά τηλέφωνα (App). Η εφαρμογή αυτή θα πρέπει να δίνει σειρά πληροφοριών στους πεζοπόρους όπως κάνουν τα περισσότερα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών. Επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης μας υπερψήφισε την εισήγηση για την υλοποίηση έργου, ύψους 4,4 εκατ. ευρώ στο δρόμο Χίου – Καρφά, προκειμένου να αντιμετωπισθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Με ευθύνη του Περιφερειάρχη αποσύρθηκε από την συνεδρίαση η εισήγηση για την παράκαμψη του Χαλκειούς. Εκτιμούμε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που δεν πρέπει να χαθεί. Ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι του χωριού και ειδικότερα: α) Η χάραξη του δρόμου. Σύμφωνα με την νέα χάραξη ο δρόμος δεν παρακάμπτει το χωρίο, που είναι ζητούμενο, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται αύλιοι χώροι των ιδιοκτησιών  και β) Η καταστροφή έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων παραγωγικής γης, αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη χάραξη. Πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου αντιμετωπισθούν αυτά τα ζητήματα και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Χαλκειούς, εκφράζοντας τους συγχωριανούς του, τόνισε πως στην περίπτωση που κατασκευαστεί ο νέος δρόμος θα μονιμοποιηθεί η λειτουργία του ΚΥΤ στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΙΑΛ. Πάγια θέση της παράταξης μας είναι το κλείσιμο όλων των ΚΥΤ που λειτουργούν στα νησιά μας. Ωστόσο η κατασκευή και η λειτουργία τους είναι πολιτική απόφαση των Ελληνικών κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας και της Ε.Ε. Γι' αυτό και απαιτείται πολιτικός αγώνας που θα έχει ως στόχο την ανατροπή των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε. και της Ελλάδας. Τεχνικής φύσης εμπόδια δεν πρόκειται να οδηγήσουν στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ, αυτό άλλωστε δείχνει κι η πενταετής λειτουργία του ΚΥΤ στην συγκεκριμένη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσλήψεις προσωπικού

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά υπεψήφισε τις εισηγήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Για το 2020 προβλέπεται πρόσληψη 15 υπαλλήλων και για το 2021 έγινε προγραμματισμός για την πρόσληψη 47 υπαλλήλων. Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Νίκος Μανάβης τόνισε πως: “Το αρχικό αίτημα της Περιφέρειας για το 2020 ήταν να προσληφθούν 72 υπάλληλοι αν και οι ανάγκες είναι τουλάχιστον διπλάσιες. Κι από αυτές τις 72 θέσεις το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την κάλυψη μόλις 15. Είναι φανερό ότι έτσι όπως πάμε τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού θα αυξηθούν αντί να μειωθούν”. Η παράταξη μας καταψήφισε την εισήγηση για την πρόσληψη 10 εργαζομένων με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών. Αρνούμαστε να συμβάλουμε στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας που έχει καθιερωθεί με τις συμβάσεις αυτού του Τύπου. Κι είναι για εμάς εξαιρετικά θλιβερό ότι η ΛΑΣ (η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ) υπερψήφισε (πάγια τακτικής της) αυτές τις άθλιες συμβάσεις.

Επίδομα σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ανταρσία στο Αιγαίο υπεψήφισε την εισήγηση για την παροχή επιδόματος από την περιφέρεια στους γιατρούς που υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας του βορείου Αιγαίου. Ωστόσο τονίσαμε πως αυτό το οικονομικό κίνητρο πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερο για τους γιατρούς που υπηρετούν στα μικρονήσια του βορείου Αιγαίου, όπου οι συνθήκες ζωής και εργασίας είναι πολύ πιο αντίξοες από τα μεγαλύτερα νησιά. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εμβαλωματική λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήσαν οι καταστροφικές πολιτικές μνημονιακής λιτότητας των Ελληνικών κυβερνήσεων. Θέση της παράταξη μας – που εκφράστηκε και στην συνεδρίαση – είναι πως οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρέπει να ανακτήσουν όλες τις απώλειες εισοδήματος που είχαν κατά την προηγούμενη δεκαετία.

200.000 ευρώ για μια ιστοσελίδα...

Το εξωφρενικά μεγάλο ποσό των 200.000 ευρώ αποφάσισε να δώσει η Περιφερειακή Αρχή για την δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας στην οποία θα καταχωρηθούν τα αγροτικά προϊόντα των νησιών του βορείου Αιγαίου. Τέτοια εργαλεία προβολής των τοπικών προϊόντων είναι παρωχημένα και κυρίως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους φτωχομεσαίους αγρότες των νησιών μας. Θεωρόντας εξαιρετικά μεγάλο το ποσό που δίνεται για το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε την εισήγηση.

Τέλος η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, την τροποποίηση του σχεδίου δράσης για τον αθλητισμό και την παράταση της λήξης της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το ΕΚΠΑ που αφορά τα μελισσοκομικά προϊόντα.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό

«Ρουσφέτι» ή αγώνας για τη Λέσβο;
Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα

Προτροπή Αθανασίου για online σύσκεψη με τους τυροκόμους, την ώρα που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αδιέξοδο
Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Μακάριου Λαζαρίδη

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ρίχνει την ευθύνη της απόφασης στον Πρωθυπουργό
Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Μακάριου Λαζαρίδη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πασχαλινή ακτοπλοϊκή «περιπέτεια» στο Αιγαίο

Ταξίδια 15 ωρών για τους επιβάτες από την Λέσβο με προορισμό τoν Πειραιά
Πασχαλινή ακτοπλοϊκή «περιπέτεια» στο Αιγαίο
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανή παράδοση και πίστη στη Δευτερανάσταση των Μιστεγνών

Η Αναστάσιμη πομπή διέσχισε τα σοκάκια του χωριού και ολοκληρώθηκε με λειτουργία στον Ιερό Ναό
Ζωντανή παράδοση και πίστη στη Δευτερανάσταση των Μιστεγνών
ΧΩΡΙΑ

Το Αγιο Φως φώτισε τη Βυζαντινή εκκλησία της Τρουλωτής στη Θερμή

Συγκίνηση και κατάνυξη με την Ανάσταση σε ένα από τα πιο ιστορικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής
Το Αγιο Φως φώτισε τη Βυζαντινή εκκλησία της Τρουλωτής στη Θερμή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Να γιατί το Βόρειο Αιγαίο είναι έξω από τη ρότα της κρουαζιέρας

Αύξηση σε αφίξεις και επιβάτες πανελλαδικά το 2025. Περιορισμένες προσεγγίσεις και αφίξεις επιβατών σε Λέσβο Λήμνο Χίο και Σάμο
Να γιατί το Βόρειο Αιγαίο είναι έξω από τη ρότα της κρουαζιέρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανάσταση με κάθε λαμπρότητα στη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στο «Χριστός Ανέστη» ενώ οπλίτες και αξιωματικοί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο
Ανάσταση με κάθε λαμπρότητα στη Μητρόπολη Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Κυριακή του Πάσχα με τη Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Στις 10.30 το πρωί ξεκινά η περιφορά από την εκκλησία των Μιστεγνών, με τους κατοίκους να υποδέχονται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στις γειτονιές
Κυριακή του Πάσχα με τη Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι πιστοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Πλήθος πιστών στην περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Παρασκευή

Παρουσία του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων
Πλήθος πιστών στην περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Παρασκευή