× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα πρώτα γενέθλια στη Δυτική Λέσβο

Ο απολογισμός του Ταξιάρχη Βέρρου και το «ανέκδοτο» της προίκας 2 εκατομμυρίων ευρώ από τον τέως Δήμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2020

Τα πρώτα γενέθλια στη Δυτική Λέσβο

Τα πρώτα γενέθλια του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι σήμερα 1 Σεπτεμβρίου και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιχειρεί έναν πρώτο απολογισμό, σε σχέση με τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πρώτη μέρα, ενώ κάνει λόγο για «ανέκδοτο» σε ό,τι αφορά την προίκα 2 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο νεοσύστατος Δήμος από τον τέως Δήμο Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ του «Ν» τις πρώτες ημέρες του Δήμου.

Αναλυτικά το σημείωμα του Ταξιάρχη Βέρρου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι θα περνούσαν κάποια χρόνια για να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος Δήμος.

Μπορέσαμε μέσα σε 3 μήνες να τα καταφέρουμε, αν και στην αρχή δεν υπήρχε καρέκλα και γραφείο να καθίσουμε και κτίρια να στεγαστούμε.

Πολλοί περισσότεροι επίσης πίστευαν ότι ο νέος Δήμος θα ήταν αδύναμος και μάλλον θνησιγενής. Από την μία δεν υπήρχαν υπηρεσίες για μεγάλο διάστημα, από την άλλη ο κορονοϊός, τα έσοδα μας σχεδόν μηδενίστηκαν. Όσο για την "προίκα" των 2 εκ ευρώ που θα λαμβάναμε από τον τέως Δήμο Λέσβου, αυτό κατέληξε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού πράγματι οι πόροι μας ήταν ελάχιστοι, στραφήκαμε στο κυνήγι των προγραμμάτων. Δεκάδες προτάσεις έχουν ήδη υποβληθεί και αρκετές ήδη έχουν εγκριθεί. Έτσι, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών, ωριμάζουμε μελέτες και προχωρούμε με έργα σε όλους τους τομείς. Τέλος, σχεδόν οι πάντες, ήταν βέβαιοι ότι η διάσπαση των Δήμων θα είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κέντρου μεταναστών στην περιοχή μας. Το τι έγινε, είναι γνωστό.

Έκλεισε η δομή της Σκαμνιάς και δεν βλέπω κάτι άλλο σχετικό. Όσον αφορά τον χώρο καραντίνας, εδώ και αρκετό καιρό, φιλοξενεί 0 (μηδέν) άτομα. Πριν λίγο καιρό είπαμε ότι στρεφόμαστε πλέον στην καθημερινότητα. Από σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Αρχίζει η μάχη των έργων. Δουλειά μας, άλλωστε. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για την υπομονή τους και όλους τους εκλεγμένους για την προσπάθεια τους. Είμαι  βέβαιος ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ