× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είδαμε τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο να υπογράφει στα… πεζούλια, δηλώνοντας «περιπλανώμενος βεδουίνος»!

Ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου «μπουσουλά», κάνοντας αγώνα δρόμου!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/9/2019

Είδαμε τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο να υπογράφει στα… πεζούλια, δηλώνοντας «περιπλανώμενος βεδουίνος»!
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Δεν είχαμε πού να κάτσουμε… στην κυριολεξία. Ή μάλλον ούτε καλά- καλά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος δεν έχει πού να κάτσει. Το «Ν» μετέβη στην Καλλονή για να δει από κοντά τις προσπάθειες του νεοσύστατου Δήμου, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου, την ίδια ώρα που ελλείψει εγκαταστάσεων… «μπουσουλά» και προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος μέσα σε ποικίλες προκλήσεις και αντιξοότητες. «Ο στόχος μας είναι να λύνονται δύο με τρία προβλήματα την ημέρα» δηλώνει αισιόδοξα.

Το χιούμορ δεν λείπει ποτέ από τον κ. Βέρρο, τον οποίο συνέλαβε ο φακός μας να υπογράφει την κατανομή των υπαλλήλων στα πεζούλια! Το γραφείο του είναι γιαπί. Μα γιατί συμβαίνουν όλ’ αυτά; Γιατί δεν έχετε ακόμα γραφεία; Ρωτάμε. Για να μας απαντήσουν όλοι ότι ο χώρος δεν παραχωρείτο από τον παλιό Δήμο παρά μόνο αρχές Σεπτεμβρίου.

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς εκτός των λοιπών προβλημάτων που έχουμε, είναι και αυτό του στεγαστικού. Δυστυχώς παρ’ ό,τι έγκαιρα κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έγινε τίποτα και ξεκινήσαμε από 1η Σεπτεμβρίου. Δεν έχουμε ακόμα πού να στεγάσουμε τους υπαλλήλους, ώστε οι υπηρεσίες μας να βγάλουν αποφάσεις. Επί της ουσίας υπογράφουν στο πόδι» εξηγεί στο «Ν» ο κ. Βέρρος.

Έχουν οχήματα; «Το δικό μου είναι εκεί!» απαντά χαμογελώντας. «Δεν επαρκούν αυτό είναι προφανές, και όσα έχουμε είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν έχουμε απορριμματοφόρα, φορτηγά και κατά 70% τα οχήματά μας είναι σε συνεργεία».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι με τον ΟΤΕ και το τηλεφωνικό κέντρο, καθώς ο νέος Δήμος δεν έχει παραλάβει από τον κατηργημένο Δήμο Λέσβου, ακόμα τα απαραίτητα στοιχεία και να προχωρήσει η διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Θυμόμαστε τον κ. Βέρρο και από τις συνεντεύξεις του στο «Ν» να καταθέτει πλάνο τετραετίας για τον νέο Δήμο κι έτσι ενώ ο σχεδιασμός υπήρχε, τα μέσα παραγωγής βρίσκονταν αλλού. Εργασίες επί εργασιών, λοιπόν. Αλήθεια ποια εταιρεία τα κάνει όλα αυτά; Όλες μαζί, για να μην παραπονιέται καμία, απάντησαν υπάλληλοι του Δήμου.

Τα γραφεία ελάχιστα, οι υπολογιστές, ακόμα πιο λίγοι, αλλά έχουν σηκώσει μανίκια, χαμογελούν και ο καθένας ζητά ευγενικά από τον άλλο λίγο χρόνο για να διεκπεραιώσει τις απαραίτητες υποθέσεις. Περίπου μία εβδομάδα εκτιμάται ότι θα πάρει η ολοκλήρωση του γραφείου του Δημάρχου. «Έχετε 1000 τετραγωνικά, και δεν έχετε χώρο» θυμόμαστε τον τ. Δήμαρχο Λέσβου να λέει για τους «Δυτικούς», κι όμως πρέπει να ισοπεδωθούν όλα, ακόμα και για τη δημιουργία της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Περίμενα να μας εξασφαλίσουν τα ελάχιστα, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, τελικά δεν έγινε ούτε αυτό» επισημαίνει για τον παλιό Δήμο Λέσβου, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του… περιπλανώμενο βεδουίνο αφού δεν έχει ούτε γραφείο.

 Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν δεν βρίσκεις καρέκλα. Την ονοματοθετείς, αλλά μέχρι να μπουν οι άλλοι στη «λίστα» για τη δική τους… καιροφυλαχτούν να σου την πάρουν!

Οι ανακατατάξεις

Κεντρικό σημείο του Δημαρχείου Δυτικής Λέσβου είναι ο χώρος απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, όπου θα στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες, και το γραφείο του Δημάρχου.

Στο κτήριο όπου στεγάζονταν μέχρι να καταργηθεί η ΔΟΥ Καλλονής, γίνονται συνεχώς εργασίες για να στεγαστούν οι οικονομικές υπηρεσίες, οι τεχνικές υπηρεσίες και οι μηχανικοί του Δήμου, η αντιδημαρχία Πρασίνου και Ποιότητας ζωής.

Στον ισόγειο χώρο του κτηρίου, όπου στον πρώτο όροφο στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα στεγαστούν τα ΚΕΠ, τα ΚΕΦ, το ΙΚΑ και το ληξιαρχείο, το οποίο εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Λέσβο.


Στο μεταξύ αναγνωρίζει την κατανόηση των πολιτών, από τους οποίους δεν έχει εισπράξει ούτε ένα παράπονο από την 1η Σεπτέμβρη που ανέλαβε, αλλά και την κατανόηση των λοιπών δημοτικών παρατάξεων μέχρι την απαιτούμενη προσαρμογή. Αυτό όμως που «καίει» τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου είναι πώς θα αντιδράσει ο νεοσύστατος Δήμος, ελλείψει… πάντων σε μια έκτακτη κατάσταση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ