× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΕΟΔΥ ήλθε, είδε και… αποχώρησε

«Τήρηση των μέτρων αλά Μύκονος και βλέπουμε σε 15 μέρες» ήταν οι οδηγίες που έδωσαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2020

Ο ΕΟΔΥ ήλθε, είδε και… αποχώρησε
' χρόνος ανάγνωσης

Στη σκιά των δυο χθεσινών θανάτων και της νοσηλείας ως αυτή τη στιγμή 24 ανθρώπων με τη νόσο του κοροναϊού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή επίσκεψη στη Λέσβο τριμελούς κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Τι έκαναν; Επισκέψεις και  προτροπή τήρησης των «οριζόντιων πρωτοκόλλων» που σχεδιάστηκαν στη βάση της «εισβολής» της νόσου από τουρίστες! Μόνο που στη Λέσβο η νόσος με τα 103 ως; τώρα κρούσματα από τους οποίους σχεδόν το ¼  νοσηλεύονται, δεν είναι προϊόν άφιξης ξένων επισκεπτών. Όπως είπαν, αν τα μέτρα εφαρμοστούν αυστηρά τις επόμενες δύο εβδομάδες τότε θα επιτευχθεί ανάσχεση της άφιξης των κρουσμάτων. Δηλαδή θα συγκρατηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και οι επιπλοκές στα σημερινά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε κουβέντα φυσικά για μέτρα σε χώρους διάδοσης της νόσου στη Μυτιλήνη που δεν είναι οι ταβέρνες. Ούτε για την ανάγκη μεταφοράς κινητής μονάδας από την Αθήνα για γρήγορη εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται. Τα οποία και σήμερα στέλνονται στην Αθήνα και απαντιούνται μετά από 3 – 4 μέρες. Ενώ η λήψη τους γίνεται με καθυστέρηση άλλων 3 – 4 ημερών αφού στο Κέντρο υγείας Μυτιλήνης πλέον τηρείται σειρά προτεραιότητας;.

Ας σημειωθεί ότι στη Μυτιλήνη σήμερα σε καραντίνα υπολογίζεται ότι έχουν τεθεί πάνω από 500 άτομα. Είτε ως ασθενείς οι ίδιοι σε κατ’ οίκον νοσηλεία, (103 κρούσματα από τις 12 Αυγούστου), είτε αναμένοντες αποτελέσματα δειγματοληψιών, είτε τέλος ως επαφές ασθενών οι οποίοι κρίθηκαν αρνητικοί, αλλά και αυτοί πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 14ήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Να επαναλάβουμε ότι μέχρι σήμερα Τρίτη το πρωί, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται 24 ασθενείς με κορονοϊό από τους οποίους δύο είναι διασωληνωμένοι. Ως κλινική για κοροναϊό χρησιμοποιούνται οι δυο παθολογικές κλινικές και η μονάδα λοιμωδών νόσων συνολικής δυνατότητας φιλοξενίας 38 ατόμων. Οι ασθενείς των δυο παθολογικών κλινικών άλλων ασθενειών νοσηλεύονται σε διασπορά σε άλλες κλινικές.

Στο Νοσοκομείο επίσης λόγω τριών κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών