× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κακομοιριά και ανικανότητα χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή Κύτελη»

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της «Επανεκκίνησης» και πρώην Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κατζανού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2020

«Κακομοιριά και ανικανότητα χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή Κύτελη»
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής Κύτελη στο Δήμο Μυτιλήνης ο δημοτικός σύμβουλος της «Επανεκκίνησης» και πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός πραγματοποίησε την ακόλουθη παρέμβαση.

«Ένας χρόνος πέρασε απ τις αυτοδιοικητικές εκλογές που για δεύτερη φορά με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο με ένα σημαντικό αριθμό ψήφων και που όμως, σε αντίθεση με άλλες όμοιες περιπτώσεις, μια τυπική δικαστική εκκρεμότητα με κρατά έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σαν κάποιος να μην το επιθυμεί, σαν ένα αόρατο χέρι να εμποδίζει να υλοποιηθεί η θέληση των συμπολιτών μας. Ίσως να θεωρούν πως θα απογοητευθώ, πως θα σταματήσω να παλεύω για το καλό του τόπου μας, ίσως να φοβούνται πως η παρουσία μου στα Δημοτικά Συμβούλια θα τόνιζε περισσότερο τις ελλείψεις και τις αδυναμίες της Δημοτικής Αρχής Κύτελη να υλοποιήσει τα έργα και τις παρεμβάσεις, που ως Δήμος Μυτιλήνης παρέλαβε από το Δήμο Λέσβου του Σ. Γαληνού.

Έργα συμβασιοποιημένα, άλλα δημοπρατημένα και άλλα έτοιμα προς δημοπράτηση, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως πάλι να μην επιθυμούν να αποκαλύπτεται καθημερινά το ελλειμματικό πολιτικό τους ανάστημα, στην παρουσία και την εκπροσώπηση του δήμου μας.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ιδιότυπη ομηρία μου και ο αποκλεισμός μου από το Δημοτικό Συμβούλιο κάποια στιγμή θα τελειώσουν και θα εφαρμοσθεί έτσι η βούληση των συμπολιτών μας. Έως τότε όμως δεσμεύομαι να συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντα που οι πολίτες του Δήμου Μυτιλήνης μου ανέθεσαν και να καταθέτω τις θέσεις, τις προτάσεις ή τις αντιρρήσεις και καταγγελίες μου, με όποια ευκαιρία μου προσφέρεται.

Δεσμεύομαι να υψώνω τη φωνή μου όπου χρειάζεται και να μη σιωπώ. Το χρόνο που πέρασε πολλές φορές, «έδωσα...πόνο» τοποθετούμενος μέσω διαδικτύου, αφού Μέσα που έπρεπε να ελέγχουν την εξουσία έχουν πλήρως υποταχθεί και λειτουργούν ως παρακλάδι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυρίως τοποθετούμε για τον τομέα της καθαριότητας και της καθημερινότητας του πολίτη, που ήταν οι τομείς που κυρίως υπηρέτησα το προηγούμενο διάστημα στο Δήμο Λέσβου, σε ολόκληρο δηλαδή το νησί, σε μια περίοδο μοναδική ιστορικά όπου το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα ενέσκηψε ως κεραυνός εν αιθρία στο νησί μας.

Τότε που είχαμε να αντιπαλέψουμε πέρα απ’ τις καθημερινές αφίξεις χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων, τον αιφνιδιασμό της Ε.Ε και της ελληνικής πολιτείας, την άγνοια του μεγέθους του προβλήματος, την έλλειψη πολιτικών επί του θέματος και κυρίως τον κίνδυνο διατάραξης της κοινωνικής συνοχής, που ως βόμβα απειλούσε ανά πάσα στιγμή να εκραγεί. Τότε που κανείς δεν πίστευε πως αυτό το νησί θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και που στάθηκε χάρη στις δικές μας προσπάθειες κι ενέργειες, παρά το λυσσαλέο και σε πολλές περιπτώσεις ανέντιμο κι ανήθικο πόλεμο, τη συκοφαντία και την ανευθυνότητα καταφέραμε και παραδώσαμε ένα νησί πραγματικό νοικοκυρεμένο και σεβαστό στους πάντες.

Θα περίμενε κανείς πως με το χωρισμό του δήμου και τις υποδομές που παραδώσαμε, παράλληλα με το μηδενισμό σε πολλές περιπτώσεις των μεταναστευτικών ροών και αφίξεων τα πράγματα θα βελτιώνονταν, μάταια...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωπικά περίμενα πως αυτοί που ανέλαβαν στη θέση μου θα ΄΄πάταγαν΄΄ στα θετικά που τους παραδώσαμε και θα πρόσφεραν στους πολίτες μια καλύτερη καθημερινότητα, αντ’ αυτού τα πράγματα χειροτέρεψαν, οπισθοδρόμησαν. Δυστυχώς επικράτησαν παλαιότερες αντιλήψεις και λογικές, τότε που πότε έφταιγε ο κακοκράτης, η έλλειψη χρημάτων και οι πολίτες. Κατά τη δημοτική αρχή Κύτελη φταίει ο πολίτης και ο οποιοσδήποτε άλλος εκτός απ τη δική τους την κακομοιριά και την ανικανότητα.

Ανικανότητα να ολοκληρώσουν τα έργα που τους παραδώσαμε και το σχέδιο ανάπτυξης του τόπου μας, έργο πολυσήμαντο και φιλόδοξο που η μια ενέργεια και παρέμβαση συμπληρώνει την άλλη για να κουμπώσουν όλα μαζί σε ένα όραμα για το μέλλον του τόπου μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα