× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αλκιβιάδης Στεφανής πάει για «θυσία»

Έντονες αντιδράσεις και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για την προαναγγελθείσα παρουσία Στεφανή στις εκδηλώσεις «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2020

Αλκιβιάδης Στεφανής πάει για «θυσία»
' χρόνος ανάγνωσης

Σοβαρότατο πρόβλημα στους κόλπους της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει η παρουσία του Λέσβιακής υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στον Γράμμο σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση.

Εντονότατη είναι η φημολογία εντός υψηλόβαθμων κυβερνητικών και στρατιωτικών κύκλων, σύμφωνα με την οποία, η παρουσία του στην εκδήλωση, ήταν εν αγνοία του πρωθυπουργού, και κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Αλκιβιάδη Στεφανή. Άλλοι πάλι μιλάνε ότι ο εξωκοιοβουλευτικός Υφυπουργός πρώην Αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο εθεωρείτο φαβορί για τη θέση του υποψήφιου βουλευτή Λέσβου ως «αντίπαλο δέος» της πλευράς Μητσοτάκη στην παρουσία Αθανασίου στο νησί, θα παίξει απλά το ρόλο της «Ιφιγένειας» προκειμένου να επισκευασθεί το στραπατσαρισμένο κεντρώο προφίλ του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι κι αλλιώς θεωρούν ότι το χαρτί Στεφανή είναι καμένο αφού η επιλογή συντονισμού στο μεταναστευτικό απεδείχθη καταστροφική. Του χρεώνεται η επιλογή της σύγκρουσης σε Λέσβο και Χίο για τα κλειστά κέντρα της καράβας και της ΒΙΑΛ και φυσικά του ανεκδότου (που στοίχισε μισό εκατομμύριο ευρώ) με το «αντιπροσφυγικό φίχτυ».

Ξανά για την υπόθεση στο Γράμμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά κάποιες εκτιμήσεις ο κ. Στεφανής έφερε τον πρωθυπουργό προ τετελεσμένου γεγονότος, και επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να φανεί, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνησή του παρουσιάζει εικόνα ασυντόνιστης ορχήστρας, δίχως μαέστρο, αποφάσισε να … σιωπήσει.

Κι’ αυτό, παρά τις πιέσεις και τις καταγγελίες που εκτοξεύονται σε βάρος της κυβέρνησης, όχι μόνον από την αντιπολίτευση, αλλά και από τους κόλπους της “Λαϊκής Δεξιάς”, εντός της ΝΔ, που του ζητούν να διαχωρίσει τη θέση του από τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Το γεγονός της συμμετοχής του υφυπουργού Αμυνας στην εκδήλωση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρό, δεδομένου ότι, σε επίσημο επίπεδο, ουδέποτε, εδώ και 39 χρόνια είχε εκπροσωπηθεί ελληνική κυβέρνηση σε “εκδηλώσεις μίσους”, όπως χαρακτηρίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουναντίον, τόσο η πολιτική της “λαϊκής Δεξιάς” των Κωνσταντίνου και Κώστα Καραμανλή, όσο και του ιδίου και του πατρός, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκινούντο, με αυξομοιώσεις, βεβαίως, προς την κατεύθυνση της εθνικής συμφιλίωσης.

Κάτι που έγινε, χαρακτηριστικά, με την “κυβέρνηση Τζανετάκη”, παρά τις έντονες διαφωνίες τόσο από Δεξιά, όσο και από Αριστερά, όσο και με τις επισκέψεις του Κώστα Καραμανλή σε τόπους εξορίας αριστερών πολιτών.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι την εκδήλωση στον Γράμμο δεν την οργάνωσε κάποιο ανεξάρτητο σωματείο ή η Χρυσή Αυγή όπως γινόταν χρόνια τώρα, αλλά η Ένωση Αποστράτων ΕΑΑΣ, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι ήταν η ίδια η ΕΑΑΣ που, με ανακοίνωσή της, προανήγγειλε την παρουσία του Αλκιβιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών», ως εκπροσώπου -μάλιστα- της κυβέρνησης. Άραγε, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ήταν ενήμερος για όλα αυτά, ή ο υφιστάμενος, υφυπουργός του έχει λυμένα τα χέρια και διαθέτει πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων;

Διχαστικός

Η ανακοίνωση για την παρουσία του Αλκιβιάδη Στεφανή στην εκδήλωση στον Γράμμο, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις ιδιαίτερα στα social media, δημιούργησε εικόνα εθνικού διχασμού. Και δεν είναι μόνον το ΚΚΕ, το οποίο αντέδρασε, αλλά πάμπολλοι πολιτικοί και πολίτες, από κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, οι οποίοι είδαν να ξυπνούν και πάλι τα φαντάσματα της εθνικής διχόνοιας.

Κι’ όλα αυτά, σε μια περίοδο, κατά την οποία τα εθνικά θέματα, και ειδικά τα ελληνοτουρκικά, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, και απαιτείται περισσότερο από ποτέ εθνική ομοψυχία και όχι διαχωρισμοί ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά, σε νικητές και ηττημένους. Κάτι που πλήρωσε, και εξακολουθεί να ακριβοπληρώνει, η Ελλάδα.

Και…αντάρτικα!

Όπως και να’ χει, πάντως, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ δεν εξεπλάγησαν από αυτή την κίνηση Στεφανή. Παρ’ ότι πολιτικώς ενταγμενος στη «σκληρή» Δεξιά, πολλοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί υπογραμμίζουν με εμφανή ειρωνεία, το «ευμετάβλητον» του υπηρεσιακού του χαρακτήρος, ενθυμούμενοι, μάλιστα, τις πολύ στενές σχέσεις του με τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τις απίστευτες -για τα δεδομένα της πολιτικής τοποθέτησής του- κινήσεις του έναντι των παραγόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή, μάλιστα, την εμφάνισή του ως «κομμουνιστοφάγου» στον Γράμμο, κάποιοι θυμήθηκαν το περιστατικό, οπότε, στη Λέσχη Αξιωματικών, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα, και, βέβαια, του ιδίου του Αλκιβιάδη Στεφανή, ως αρχηγού του ΓΕΣ τότε, ακούστηκαν …αντάρτικα τραγούδια, όπως «Βροντάει ο Ολυμπος», «Ηρωες άπαρτα βουνά», κ.λ.π. Και οι ίδιοι στρατιωτικοί σημειώνουν, επίσης, με νόημα ότι δεν ήταν οι Συριζαίοι που έβαλαν αυτά τα τραγούδια !.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα