× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η μεγάλη επιστροφή της Αγλαϊας Κυρίτση

Ορκίστηκε σήμερα περιφερειακή σύμβουλος βορείου Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2020

Η μεγάλη επιστροφή της  Αγλαϊας Κυρίτση
' χρόνος ανάγνωσης

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη η Αγλαϊα Κυρίτση ως επικεφαλής περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο. Η Αγλαΐα Κυρίτση καταλαμβάνει τη θέση του Σταύρου Τάσσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίο ο οποίος παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η κ.Κυρίτση μετά το λέος της ορκωμοσίας της δήλωσε τα εξής: «Ορκίστηκα σήμερα, με πολιτικό όρκο, περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, δεσμευόμενη στην τιμή και την συνείδηση μου πως στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετώ και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.
Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό σύντροφο, τον Σταύρο Τάσο, ελπίζοντας να καταφέρω να ανταποκριθώ όπως και ο ίδιος έκανε στον έναν χρόνο που διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιστρέφω σε ένα γνώριμο χώρο, επιστρέφω σε μια πολιτική θέση με επίγνωση της ευθύνης που έχω απέναντι στα πολύπαθα νησιά του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους ταλαιπωρημένους και κουρασμένους ανθρώπους τους, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά κόντρα στις πολιτικές που τους σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, που η τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται στο απόγειό της, με το ρόλο του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. και όλων των δήθεν συμμάχων που «διαφημίζουν» η ΝΔ σήμερα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, να αποκαλύπτεται περίτρανα, με τη χώρα δεμένη στο επικίνδυνο άρμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων να σπρώχνεται στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και να μπαίνει σε εξαιρετικά επικίνδυνες για το λαό μας περιπέτειες, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια όξυνση η οποία «συναντά» το προσφυγικό ζήτημα το οποίο παραμένει ωρολογιακή βόμβα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και «κουμπώνει» με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού και το νέο κύκλο της ακόμα βαθύτερης οικονομικής κρίσης, διαμορφώνοντας, τελικά, ένα εκρηκτικό μείγμα που προοιωνίζεται μεγάλα δεινά για το λαό και τη χώρα.

Ως σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, μαζί με τους 3 ακόμη εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της συνεχούς παρουσίας στα νησιά μας. Στο δρόμο της υπηρέτησης των λαϊκών αναγκών, στο δρόμο της κινητοποίησης και της αγωνιστικής προετοιμασίας, στο δρόμο της αντίληψης που δεν αποδέχεται τη μοιρολατρία και τη μοίρα που επιφυλάσσουν για το λαό και τα νησιά μας.

Ειδικά για το ακριτικό Βόρειο Αιγαίο, η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και ανηφορική, επιβάλλοντας συνεχή αγώνα, λαϊκή εγρήγορση και κινητοποίηση. Με τον στρεβλά προσανατολισμένο μαζικό τουρισμό να καταρρέει, με τους εργαζόμενους καθημερινά να πιέζονται και να χάνουν δικαιώματα και μισθούς, με την ανεργία να χτυπά κόκκινο και τον πρωτογενή τομέα μέρα τη μέρα να συρρικνώνεται, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα δώσουμε μάχη για τη στελέχωση των νοσοκομείων των νησιών μας , των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων. Θα παλέψουμε και θα μπούμε μπροστά στον αγώνα να κλείσουν τα κέντρα-φυλακές για τους πρόσφυγες που έχουν φτιάξει στα νησιά μας, θα υπερασπιστούμε με κάθε δύναμη το δικαίωμα των προσφύγων να μεταφερθούν στις χώρες που επιθυμούν. Θα αγωνιστούμε για να μην πληρώσουν οι νησιώτες, όπως και ολόκληρος ο λαός μας ακόμη μια φορά την κρίση.

Μαζί με τους νησιώτες μας θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη πορεία, θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη αντίληψη, μακριά από διαχειριστικές λογικές και λογικές διεκπεραίωσης, αλλά πεπεισμένοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στους αγώνες και στις ανατροπές που πρέπει να έρθουν για να αλλάξουμε τη μοίρα των νησιών μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι προτάσεις Βαλσαμίδη και Μπουγδάνου για την διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία

Έμφαση σε εργαστηριακούς ελέγχους, συμβάσεις κτηνιάτρων και μέτρα απολύμανσης για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
Οι προτάσεις Βαλσαμίδη και Μπουγδάνου για την διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου

Η εταιρεία Ανακύκλωση Αιγαίου, ταξίδεύει στη Χίο για να μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τις δράσεις της στο γειτονικό νησί
Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην πολωνική αγορά

Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλεγμένη συλλογή ορυκτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην πολωνική αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

725 οι υποψήφιοι της Λέσβου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026

Ξεκινούν στα τέλη Μαΐου, με την πρώτη εξέταση να είναι η Νεοελληνική Γλώσσα στις 29 Μαΐου για τα ΓΕΛ και στις 30 Μαΐου για τα ΕΠΑΛ
725 οι υποψήφιοι της Λέσβου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2026
ΚΟΣΜΟΣ

26 Απριλίου 1986 ‑ Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος στο Τσερνόμπιλ

40 χρόνια μετά το τραγικό πυρηνικό δυστύχημα οι κάτοικοι της περιοχής θυμούνται τις πρώτες μέρες όταν ανίδεοι ένιωθαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως κανείς δεν τους ενημέρωνε
26  Απριλίου 1986 ‑ Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος στο Τσερνόμπιλ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Κάτι για μένα»: ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του Βορείου Αιγαίου

Εχουν συμμετάσχει πάνω από 200 γυναίκες- Δωρεάν παρακολούθηση online
«Κάτι για μένα»: ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγή στο δρομολόγιο του Aqua Blue λόγω απεργίας

Μετατίθεται για το Σάββατο 02 Μάη η αναχώρηση από Λαύριο και τροποποιείται το πρόγραμμα του
Αλλαγή στο δρομολόγιο του Aqua Blue λόγω απεργίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω της απεργίας την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων Νήσος Σάμος, Blue Star 1 και Blue Star Myconos
Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων λόγω της απεργίας την Πρωτομαγιά
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν 1,17 δις ευρώ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Δείτε εδώ τις συντάξεις, τα βοηθήματα και τα επιδόματα που θα καταβληθούν από 27 ως 30 Απριλίου
Πληρώνουν 1,17 δις ευρώ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Γονατίζει τους φούρνους το ενεργειακό κόστος

Στα όρια λειτουργίας πολλές επιχειρήσεις με αυξημένα έξοδα και μειωμένα περιθώρια κέρδους
Γονατίζει τους φούρνους το ενεργειακό κόστος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

Σοβαρά κενά σε βασικές ειδικότητες και καταγγελίες για αδυναμία κάλυψης των αναγκών υγείας
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σάλλας προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό

Το ακριβό πετρέλαιο θα ταρακουνήσει την Ελληνική Οικονομία
Ο Σάλλας προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό