× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ακροδεξιά στηρίζει τους λίγους έναντι των πολλών

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – πολιτική παρέμβαση για την ακροδεξιά στην Ευρώπη με ομιλητές Σ. Κούλογου, Π. Ρήγα και Γ. Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019

Η ακροδεξιά στηρίζει τους λίγους έναντι των πολλών

Σημαντική πολιτική εκδήλωση ήταν αυτή με διοργανωτή την οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και με θέμα «η άνοδος της ακροδεξιάς. Ποια Ευρώπη θέλουμε». Στη διάρκεια της, καταδείχτηκε από τους ομιλητές ότι «η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν οφείλεται στο προσφυγικό αλλά στην οικονομική εξαθλίωση των πολιτών από το 2009 ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση αυτή ήταν ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ενώ παρεμβάσεις υπήρξαν από τους παρόντες στην εκδήλωση Παναγιώτη Ρήγα αναπληρωτή Υπουργό εθνικής άμυνας, Γιώργο Πάλλη βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Μπουρνού Προϊστάμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού.

Όπως τόνισε ο κ. Κούλογλου, το προσφυγικό χρησιμοποιήθηκε για να καθοδηγήσει κατασκευασμένο μίσος αλλά και την άγνοια των πολιτών. «Η κοινωνική βάση που διαμορφώνει την οργή απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είναι η μεγάλη πτώση του εισοδήματος των πολιτών. Βάση που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά σε ολόκληρη της Ευρώπη. Το προσφυγικό λειτούργησε ως καταλύτης για να φανούν όλοι αυτοί σε ένα σκηνικό που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι» τόνισε.

Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάσθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα το 2009 η Χρυσή Αυγή πήρε πανελλαδικά 19.000 ψήφους. Μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας όμως, οι δυνάμεις της αυξήθηκαν σε 440.000 στις εθνικές εκλογές το 2012, πολύ πριν την έξαρση του προσφυγικού στη χώρα. Επίσης πολύ ενδιαφέρον όπως αναφέρεται σήμερα και στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ είναι ότι η ακροδεξιά είτε στο ευρωκοινοβούλιο είτε στις χώρες όπου κυβερνά, ψηφίζει κατά των πολλών και υπέρ των λίγων. Όπως για παράδειγμα στην Αυστρία που ψήφισε την επαναφορά του 12ωρου αντί του 8ωρου στην εργασία, ενώ στην ευρωβουλή δεν ψήφισε νόμους υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, των νέων εργαζόμενων και της προστασίας του περιβάλλοντος και της μητρότητας. Πολλές μάλιστα από αυτές τις προτάσεις καταψήφισε και η Νέα Δημοκρατία είπε ο κ. Κούλογλου. Ιδιαίτερα τονίσθηκε πως στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τις περισσότερες ερωτήσεις, 140 στον αριθμό, υπέρ των εφοπλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απάντηση πρέπει να είναι η συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων είπε ο κύριος Κούλογλου, ήδη υπάρχει συνεργασία –συμμαχία βουλευτών σοσιαλιστών- πρασίνων. Το πρόγραμμα όμως που πρέπει να παρουσιάσει αυτή η συμμαχία, είναι ένα πρόγραμμα που να αντιμετωπίζει τις αιτίες. Ανατροπή λιτότητα, συγκεκριμένο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας, μισθό αξιοπρέπειας και όχι βασικό μισθό, φορολόγηση πολυεθνικών».
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις (βλέπε σχετικό βίντεο) ενώ των εισηγήσεων ακολούθησε ένας πολύ σημαντικός διάλογος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό