Ο Γιάννης Μπουρνούς στην Πυροσβεστική
«Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση εγκαταστάσεων», δηλώνει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/8/2020

' χρόνος ανάγνωσης
Την έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Εκεί είχε συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διοικητή Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, καθώς και με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Ντίνο.
«Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Στη συζήτηση με τον Περιφερειακό Διοικητή και την αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών, καταγράψαμε αναλυτικά τα προβλήματα και τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να αναβαθμιστεί σημαντικά η λειτουργία του και οι συνθήκες εργασίας για τους πυροσβέστες μας, που αποτελούν νευραλγικό μέρος των Σωμάτων Ασφαλείας και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της χώρας.
Βασικά ζητήματα στα οποία δεσμεύτηκα να συνδράμω το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η μεταφορά του επιχειρησιακού κέντρου και της Περιφερειακής Διοίκησης, ώστε να αποσυμφορηθεί το κεντρικό κτίριο, αλλά και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Πλωμαρίου και Αγιάσου, η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλλονής, η ανάγκη προμήθειας νέων οχημάτων και εκσυγχρονισμού των πυροφυλακείων, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την διασφάλισης της ασφάλειας των πυροσβεστών εν ώρα εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη λήψη μέτρων για τους πυροσβέστες που επιχειρούν συχνά στο ΚΥΤ Μόριας.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, αναγνωρίζοντας το κρισιμότατο λειτούργημα που επιτελούν συχνά υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ
Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα
Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη
Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ
Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ
Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας
Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ
Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα
Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά
Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά
Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ
Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ
Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!
Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ
Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι
Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου
Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς