× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βραδιά κλασικής μουσικής στη Μόρια!

Την Πέμπτη από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Culutre 4 All» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/8/2020

Βραδιά κλασικής μουσικής στη Μόρια!

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Culutre 4 All» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας παρουσιάζουν την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 στις 20:00 βραδιά κλασικής μουσικής με τίτλο «Classical Music Night».

Αναφερόμενη στην εκδήλωση, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε για την συνεργασία αυτή: «Η στήριξη δράσεων φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που στόχο έχουν να αναδείξουν την διαχρονικότητα της πολιτιστικής ταυτότητάς τους, αποτελεί βασική επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής και βασικό στόχο της πολιτιστικής της δράσης, με απώτερο σκοπό την προβολή των νησιών και την αναβάθμισή τους σε προορισμούς θεματικού τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Πολιτιστικό σωματείο “Culture for All” και τον Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας σε συνεργασία με το Διεθνές Σωματείο Gina Bachauer παρουσιάζουμε μια μουσική Βραδιά αφιερωμένη στον Ludwig van Beethoven, με ευκαιρία τα 250 χρόνια από την γέννησή του. Είναι μια κοινή προσπάθεια προκειμένου να αναδείξουμε το μαγευτικό αυτό τοπίο, όπου αρμονικά συνυπάρχει η φυσική ομορφιά με τις Καμάρες του Υδραγωγείου του 2ου μεταχριστιανικού αιώνα, ως ένα προορισμό για το μουσικόφιλο κοινό όχι μόνο της Λέσβου αλλά και της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε τους φορείς για την άψογη συνεργασία, τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους και προσκαλούμε τους κατοίκους του νησιού σε μια μαγευτική μουσική βραδιά. Η Μόρια συνεχίζει να υπάρχει σε πείσμα όλων των δυσκολιών και να παράγει πολιτισμό!»

Από την πλευρά της, η κ. Μαριάνθη Μακρή, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας και η κ. Αγλαϊα Αρχοντίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου “Culture 4 All” δήλωσαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την έμπρακτη στήριξή της στην κοινή μας προσπάθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης “Classical Music Night”.

Η Μόρια συνεχίζει να παράγει πολιτισμό παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η περιοχή Καμάρες (Υδατογέφυρα) στη Μόρια αποτελούν ένα τοπίο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους. Το μνημείο Καμάρες, που εντυπωσίασε με την μεγαλοπρέπειά του τους Μυτιληνιούς, αποτελεί τμήμα του υδραγωγείου που κατασκευάστηκε το δεύτερο μεταχριστιανικό αιώνα για να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της Μυτιλήνης, που την εποχή εκείνη ήταν ένα μεγάλο πολυάνθρωπο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο.

Φέτος συνεργαζόμενοι πρώτη φορά με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer παρουσιάζουμε την μουσική αυτή βραδιά και ευελπιστούμε στην συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο μερος της βραδιάς περιλαμβάνει Συναυλία με την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Δημήτρη Χατζηγιαννάκη και την συνοδεία κιθάρας του Χρήστου Κονσολάκη.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα γίνει αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven (1771-1827) με την ευκαιρία των 250 χρόνων από την γέννησή του με έργα δικά του και άλλων συνθετών του 19ου αιώνα.»

Συμμετέχουν βραβευμένοι σολίστ του Διεθνούς Σωματείου Gina Bahauer.
ΠΙΑΝΟ – Παναγιώτης Τροχόπουλος, Ελευθεριος Μισγίρης
ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ –Ανδρεας Κερκέζος
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ –Αλέξανδορς Σιουπούλης , Μαρία Έλλη Πετρίδη
ΒΙΟΛΙ – Χριστόφορος Πετρίδης

Η εκδήλωση για λόγους τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης της νόσου COVID-19 θα πραγματοποιηθεί φέτος στο «Καραπαναγιώτειο» Γήπεδο Μοριάς, με είσοδο από το Δημοτικό Σχολείο Μόριας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό