× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όργωσε» τη Λήμνο ο Μπουρνούς

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του βουλευτή Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2020

«Όργωσε» τη Λήμνο ο Μπουρνούς
' χρόνος ανάγνωσης

Σειρά συναντήσεων με φορείς της Λήμνου αλλά και επισκέψεις σε χωριά του νησιού πραγματοποίησε ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ.Μπουρνούς είχε συναντήσεις με την Ένωση Γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου, με το σύλλογο ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, καθώς και άτυπες συναντήσεις με τον Έπαρχο Λήμνου, Άγγελο Βλάττα-Λαμπρινό, τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, κ. Ιερόθεο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, Στέλιο Μάντζαρη.

Συνοδευόμενος, τέλος, από κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου, ο κ. Μπουρνούς περιόδευσε στις κοινότητες Μούδρου, Ατσικής, Κοντοπουλίου και Νέας Κούταλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους για τα προβλήματα του νησιού και τις προτάσεις του προγράμματος "Μένουμε Όρθιοι" του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ενίσχυση των εργαζομένων και της οικονομίας, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης και της αγροτικής παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Λήμνος, παρά τα προβλήματα, είναι ένα νησί με εξαιρετικές προοπτικές. Αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες συνέργειες της τοπικής κοινωνίας με την αυτοδιοίκηση και το κεντρικό κράτος, ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα: Η εξαιρετικής ποιότητας οινοποιεία της, τα θαυμάσια αγροτοκτηνοτροφικά της προϊόντα που διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό γαστρονομικό "πακέτο", η μοναδική γεωμορφολογία της και οι αρχαιολογικοί της τόποι, οι μοναδικές παραλίες της και τόσα άλλα στοιχεία που την κάνουν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό.

Για τα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και τα φετινά πρωτοφανή προβλήματα που προκύπτουν στον τουρισμό, την εστίαση και τους άλλους κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία έχουμε ήδη κάνει σειρά παρεμβάσεων στη Βουλή και θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, έχοντας το νου μας τόσο στους εργαζομενους, όσο και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες εν όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα.

Θα επισκεφθώ ξανά τη Λήμνο σύντομα, για τη συνέχεια του διαλόγου και της συνεργασίας με τους φορείς του νησιού και με τους πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους του, που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις», δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών