× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαραίτητο για την ασφάλεια και την υγεία των ντόπιων»

Οι αντιδράσεις στη δημιουργία του Κέντρου Υγείας στη Μόρια για την περίθαλψη αιτούντων άσυλο υποθηκεύουν το σύστημα υγείας στο νησί σε συνθήκες πανδημίας - Covid 19

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2020

«Απαραίτητο για την ασφάλεια και την υγεία των ντόπιων»

Στη δημιουργία δομής υγείας προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια επέμεινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κατά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό. Μάλιστα η συνάντηση έγινε στο γραφείο της Διοίκησης, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργου Καμπούρη, αλλά και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Μαριλούς Χατζηκομνηνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι ειδικοί επιμένουν στην ανάγκη δημιουργίας αυτού του χώρου, τη δημιουργία του οποίου με χρηματοδότηση της Ολλανδικής Κυβέρνησης, αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται να κατασκευασθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πριν μια εβδομάδα αποκάλυψε το «Ν», κάποιοι συστηματικά με κάθε τρόπο υποθηκεύουν τη δημιουργία του. Συνειδητά όμως την ίδια ώρα υποθηκεύουν την ασφάλεια και την υγεία της τοπικής κοινωνίας.

 Όπως έχει γίνει γνωστό, σε νοικιασμένη έκταση απέναντι από το ΚΥΤ και η οποία καμία σχέση δεν έχει με αυτή που συνδέεται με την όποια επέκταση του ή τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε κλειστή έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός μόνιμου ασφαλούς και σύγχρονου Κέντρου Υγείας.

Όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται σήμερα διάσπαρτα αλλά και πρόχειρα σε διάφορους χώρους. Εκεί θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένες κτηριακές εγκαταστάσεις ενώ η δομή θα περιλαμβάνει χώρους εξέτασης ασθενών, παροχής πρώτων βοηθειών και άλλων ιατρικών εργασιών ενώ θα υπάρχει και υποδομή βραχείας νοσηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης τους, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Θα βοηθήσει δηλαδή σημαντικά το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας που είναι μήνες τώρα σε συναγερμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid 19» ανέφεραν σχετικά πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

 Η δημιουργία του Κέντρου Υγείας αποκλειστικά και μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες απέναντι από τον καταυλισμό που σήμερα λειτουργεί προφανώς συμβάλει στο μη συγχρωτισμό ντόπιων με προσφυγές που είναι κάτι πολύ σημαντικό σε συνθήκες πανδημίας κορονoϊού - Covid 19. Τα όποια περιστατικά ύποπτων κρουσμάτων θα εξετάζονται εκεί και όχι στο Νοσοκομείο.

Η λειτουργία του και όχι μόνο για ύποπτα περιστατικά κορονοϊού θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλήθεια, έλεγε στο «Ν», στέλεχος του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν υπάρξουν ασθενείς με κορονοϊό - Covid 19 στον  ΚΥΤ και δεν υπάρχει αυτό το κέντρο υγείας. Οι διαμένοντες στον καταυλισμό θα φύγουν προς κάθε κατεύθυνση προσπαθώντας να μη νοσήσουν.  

Οι ασθενείς, θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο καταλαμβάνοντας θέσεις που θα μπορούσαν να νοσηλευθούν ντόπιοι, οι γονείς μας δηλαδή που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Σε μια τέτοια εξέλιξη που δεν είναι εκτός σχεδιασμού, το νησί ολόκληρο θα μπει σε καραντίνα, τοπικό lockdown δηλαδή καθώς θα είναι αδύνατη η άμεση διάγνωση και η ιχνηλάτηση ύποπτων κρουσμάτων και όσων είχαν επαφή με αυτά».

Να επαναλάβουμε φυσικά ότι η λειτουργία του χώρου αυτού υγείας δεν έχει μόνιμες κατασκευές που σημαίνει ότι μπορούν να αποσυρθούν ως τέτοιες οπότε αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες. Ανεξάρτητα του εάν κανείς δεν θέλει μόνιμες δομές φιλοξενίας στα νησιά η την επέκταση των ήδη υπαρχόντων. Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στη Μόρια είναι για το καλό του τόπου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί» σημειώνεται από γιατρό που λειτουργεί στο χώρο του καταυλισμού της Μόριας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης