× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαραίτητο για την ασφάλεια και την υγεία των ντόπιων»

Οι αντιδράσεις στη δημιουργία του Κέντρου Υγείας στη Μόρια για την περίθαλψη αιτούντων άσυλο υποθηκεύουν το σύστημα υγείας στο νησί σε συνθήκες πανδημίας - Covid 19

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2020

«Απαραίτητο για την ασφάλεια και την υγεία των ντόπιων»

Στη δημιουργία δομής υγείας προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια επέμεινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κατά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό. Μάλιστα η συνάντηση έγινε στο γραφείο της Διοίκησης, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργου Καμπούρη, αλλά και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Μαριλούς Χατζηκομνηνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι ειδικοί επιμένουν στην ανάγκη δημιουργίας αυτού του χώρου, τη δημιουργία του οποίου με χρηματοδότηση της Ολλανδικής Κυβέρνησης, αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται να κατασκευασθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πριν μια εβδομάδα αποκάλυψε το «Ν», κάποιοι συστηματικά με κάθε τρόπο υποθηκεύουν τη δημιουργία του. Συνειδητά όμως την ίδια ώρα υποθηκεύουν την ασφάλεια και την υγεία της τοπικής κοινωνίας.

 Όπως έχει γίνει γνωστό, σε νοικιασμένη έκταση απέναντι από το ΚΥΤ και η οποία καμία σχέση δεν έχει με αυτή που συνδέεται με την όποια επέκταση του ή τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε κλειστή έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός μόνιμου ασφαλούς και σύγχρονου Κέντρου Υγείας.

Όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται σήμερα διάσπαρτα αλλά και πρόχειρα σε διάφορους χώρους. Εκεί θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένες κτηριακές εγκαταστάσεις ενώ η δομή θα περιλαμβάνει χώρους εξέτασης ασθενών, παροχής πρώτων βοηθειών και άλλων ιατρικών εργασιών ενώ θα υπάρχει και υποδομή βραχείας νοσηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης τους, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Θα βοηθήσει δηλαδή σημαντικά το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας που είναι μήνες τώρα σε συναγερμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid 19» ανέφεραν σχετικά πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

 Η δημιουργία του Κέντρου Υγείας αποκλειστικά και μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες απέναντι από τον καταυλισμό που σήμερα λειτουργεί προφανώς συμβάλει στο μη συγχρωτισμό ντόπιων με προσφυγές που είναι κάτι πολύ σημαντικό σε συνθήκες πανδημίας κορονoϊού - Covid 19. Τα όποια περιστατικά ύποπτων κρουσμάτων θα εξετάζονται εκεί και όχι στο Νοσοκομείο.

Η λειτουργία του και όχι μόνο για ύποπτα περιστατικά κορονοϊού θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλήθεια, έλεγε στο «Ν», στέλεχος του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν υπάρξουν ασθενείς με κορονοϊό - Covid 19 στον  ΚΥΤ και δεν υπάρχει αυτό το κέντρο υγείας. Οι διαμένοντες στον καταυλισμό θα φύγουν προς κάθε κατεύθυνση προσπαθώντας να μη νοσήσουν.  

Οι ασθενείς, θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο καταλαμβάνοντας θέσεις που θα μπορούσαν να νοσηλευθούν ντόπιοι, οι γονείς μας δηλαδή που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Σε μια τέτοια εξέλιξη που δεν είναι εκτός σχεδιασμού, το νησί ολόκληρο θα μπει σε καραντίνα, τοπικό lockdown δηλαδή καθώς θα είναι αδύνατη η άμεση διάγνωση και η ιχνηλάτηση ύποπτων κρουσμάτων και όσων είχαν επαφή με αυτά».

Να επαναλάβουμε φυσικά ότι η λειτουργία του χώρου αυτού υγείας δεν έχει μόνιμες κατασκευές που σημαίνει ότι μπορούν να αποσυρθούν ως τέτοιες οπότε αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες. Ανεξάρτητα του εάν κανείς δεν θέλει μόνιμες δομές φιλοξενίας στα νησιά η την επέκταση των ήδη υπαρχόντων. Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στη Μόρια είναι για το καλό του τόπου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί» σημειώνεται από γιατρό που λειτουργεί στο χώρο του καταυλισμού της Μόριας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας