× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Χιωτέλλη με Φλώρο

Ενημέρωση για το έργο της νότιας περιοχής Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2020

Συνάντηση Χιωτέλλη με Φλώρο

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο συναντήθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη στα πλαίσια της παρακολούθησης και του ελέγχου της πορείας του έργου «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων των οικισμών της Νότιας περιοχής Δ.Ε. Μυτιλήνης».Να σημειώσουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου με 5 εκ. ευρώ είχε γίνει επί υπουργίας Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά σε σχετικό δελτίο Τύπου η κ.Χιωτέλλη επισημαίνει τα εξής:
«Σας θυμίζουμε πως σε προηγούμενη ενημέρωση της παράταξής μας (Φεβρουάριο του 2020) η υπηρεσία, μας είχε ενημερώσει ότι:

α)Το έργο του βιολογικού της νότιας πόλης (όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε) είναι ένα έργο προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά αφορούν το έργο της αποχέτευσης, που έχει προϋπολογιστεί για το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, καθώς και το έργο της ύδρευσης που έχει προϋπολογιστεί για το ποσό των 10 εκ. ευρώ περίπου.

β)Μελέτη υπάρχει και για το έργο της ύδρευσης και για το έργο της αποχέτευσης. Αυτό που χρειάζεται είναι η επικαιροποίηση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

γ) Στο Φιλόδημο είναι είναι ενταγμένο μόνο το κομμάτι της αποχέτευσης για 5 εκ ευρώ περίπου. Μια άλλη διαδικασία η οποία εκκρεμεί και πρέπει να ολοκληρωθεί για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών της έγκρισης δανείου για το υπόλοιπο ποσό από το παρακαταθηκών, μια διαδικασία που ακολουθείται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις .

Ενημερωθήκαμε λοιπόν από τον κ. Φλώρο πως η επικαιροποίηση της μελέτης έχει γίνει, αλλά προέκυψε μια νέα καθυστέρηση εξαιτίας της αλλαγής του χρηματοδοτικού προγράμματος με την κατάργηση του Φιλόδημου και την ενεργοποίηση του προγράμματος Αντώνη Τρίτση.

Η αλλαγή αυτή επέφερε αίτημα εκπλήρωσης επιπλέον όρων από το παρακαταθηκών,προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση του δανείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση του κ Φλώρου είναι πως πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί η εκπλήρωση των επιπλέον όρων από την υπηρεσία.Αμέσως μετά και πιθανόν μέχρι τέλος Αυγούστου θα συνεδριάσει το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για την έγκριση της μελετοκατασκευής. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Φλώρο θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΛ να δημοπρατήσει το έργο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά μας τονίσαμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη υλοποίησης αυτού του έργου και επισημάναμε, πως η ΔΕΥΑΛ πρέπει άμεσα να δρομολογήσει την ένταξη της χρηματοδότησης των επιπλέον 10 εκ. ευρώ που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης αλλά και των 10 εκ. ευρώ, για το έργο της ύδρευσης.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώτης Τρίτσης φαίνεται να δίνει τέτοιες δυνατότητες και για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά επείγουσα η σύνταξη πρόταξης ένταξης χρηματοδότησης του υπόλοιπου έργου, μέχρι το τέλος του 2020.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του έργου και να πιέζουμε για την ολοκλήρωση του».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια