× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα

Έρχονται αυστηροί έλεγχοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2020

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα

«Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ και τρέφεται από κάθε λάθος μας, κάθε υπόνοια χαλάρωσης. Το να ανακόψουμε την πορεία του είναι στο χέρι όλων μας, εξαρτάται από τον καθένα από εμάς και αυτά που πρέπει να κάνουμε παραμένουν απλά, τηρούμε πιστά τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής και αποφεύγουμε συναθροίσεις και άσκοπα φαινόμενα συγχρωτισμού που ευνοούν ιδιαίτερα τη διασπορά του ιού», επισήμανε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης ενώ παραμένει ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να κρατηθούν αποστάσεις.

Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απηύθυνε έκκληση «να τηρούν όλοι πιστά τους νέους κανόνες για τη χρήση μάσκας οι οποίοι έχουν στόχο την προστασία όλων μας». Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους, γίνεται για το συνολικό συλλογικό προληπτικά καλό. «Γιατί ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλες τις οδηγίες των ειδικών, ανάμεσα στις οδηγίες και η χρήση μάσκας με την οποία θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε. Για την εφαρμογή των ανωτέρω θα γίνονται και θα συνεχίζονται οι έλεγχοι για να διασφαλίσουμε ότι τόσο αυτά όσο και τα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας τηρούνται», τόνισε.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας